Annonce
Læserbrev

Debat: Nu skal der handling bag klimaordene

På byrådsmødet 26. november vedtager vi en en Klima- og Energipolitik. Svendborg Kommunes egen virksomhed skal være fri af fossil energi fra 2030, og hele kommunen som geografisk område skal være det i 2040. Dermed rykker vi målsætningerne 10 år frem, det er et stærkt signal, men det vigtigste er, at der nu sættes handling bag ordenene.

Hidtil har vi haft store ambitioner om årlige reduktioner i CO2, men vi har ikke haft nogen plan for hvordan. Det skal der laves hvert år fremover, og planen skal løbende følges, samtidigt med at alle beslutninger i kommunen skal vurderes ud fra, om de har væsentlig indflydelse på klimamålene. Det har været afgørende for Enhedslisten, at det kom med i den nye politik, fordi tallene for de seneste år viser, at kommunens resultater har svigtet de sidste fire år. Den seneste opgørelse for kommunens CO2-udslip som virksomhed viser, at CO2-udslippet ikke er faldet gennem de seneste fire år. Kommunen lever dermed ikke op til aftalen med Danmarks Naturfredningsforening om at nedsætte CO2-udslippet med mindst to procent hvert år. Nu skal der handling bag ordene.

Enhedslisten har fået følgende med i klimapolitikken:

  • Der udarbejdes årligt en CO2-reduktionsplan med input fra alle direktørområder.
  • Alle direktørområder, kommunale institutioner og selskaber skal på linje med at vurdere økonomiske konsekvenser af ændringer og politiske beslutninger også vurdere væsentlige konsekvenserne for CO2-udslippet i kommunen som virksomhed og som geografisk område.
  • Kommunen vil: Etablere vedvarende energianlæg på kommunale arealer inklusiv tagflader via selskabet Svendborg VE A/S. Hvor der åbnes mulighed for at borgere og virksomheder kan købe andele.
Annonce
Byrådsmedlem Jesper Kiel (EL). Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1944: Odenseanske frisører vil ikke arbejde 10. december

1994 Udenfor lignede Nordfyns Bank på Adelgade i Bogense sig selv i går. Men på 1. salen var otte talstærke politifolk fra Københavns Politis bedrageriafdeling i færd med at kulegrave bankens forbindelse med selskabstømmere, der har drænet statskassen. Efter syv stive timer forlod de banken med papkasser fyldt med papirer og efterlod en sigtet bankdirektør og udlånschef for medvirken til selskabstømning og snyd med stempelafgift. De risikerer begge at blive straffet med fængsel i op til to år. På et pressemøde i går afviste både bestyrelse og bankdirektør Preben Sandberg indholdet af sigtelserne. Hvis bankens ansatte har medvirket til noget ulovligt, er det sket i god tro, hævdede direktøren. 1969 Med dansk premiere på den engelske storfilm ”Chitty Chitty Bang Bang” skyder Stor-Odenses ottende biograf, Imperial i Dalum, sig i morgen ind på det fynske forlystelsesmarked. Men allerede i dag tages biografen uofficielt i brug ved forevisning af filmen for en indbudt kreds. Imperial står godt rustet til at skulle konkurrere om biografpublikummets gunst. Teatret er udstyret efter alle kunstens regler med det nyeste filmmaskineri og et syv gange 15 meter stort lærred, der yder storfilm fuld retfærdighed. I salen er der plads til 450 mennesker, der får god siddekomfort. Som en ekstra service er der i tilslutning til biografen indrettet en grillbar, som der også er adgang til uden for spilletiderne. 1944 De odenseanske frisørsvende har besluttet, at de ikke vil arbejde søndag den 10. december og juleaftensdag, fordi deres overenskomst ikke tillader det. Inden for Odense Frisørlaugs bestyrelse har man drøftet forholdene, og fra mestrenes side lægger man ikke skjul på, at man er skuffet over den indstilling, som medarbejderne i frisørforretningerne indtager. - Vi lever jo under ekstraordinære forhold, siger frisørlaugets kasserer, frisørmester V. Andersen, Allégade, og det er jo ikke frisørmestrene, der har skabt den situation, der bevirker, at salonerne skal holde åbent de tre søndage. Det er elektricitetsvanskelighederne, der er årsag til de ekstra arbejdsdage, og så bør vi også yde vort lille bidrag.

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Baggrund: Vinderteamet brugte 2000 timer på at dyrke Faaborg

Annonce