Annonce
Sydfyn

Debat: Nu kommer der penge til bedre normeringer

Hanne Ringgaard Møller, byrådsmedlem for Radikale Venstre. Foto: Katrine Becher Damkjær
Annonce

Læserbrev: Budgetforhandlingerne er veloverstået og efter 12 timers forhandling sidste uge kunne alle partier sætte deres underskrift på budgetforliget gældende for 2021 og frem. Det er første gang, at jeg personligt har været med til en så økonomisk tiltrængt udvidelse og en fremtidig sikring af vores økonomi i kommunen.

Oveni får borgerne en skattelettelse.


Det er første gang, at jeg personligt har været med til en så økonomisk tiltrængt udvidelse og en fremtidig sikring af vores økonomi i kommunen.

Hanne Ringgaard


Radikale Venstre gik til forhandlingsbordet med et ønske om et grønnere, friere og stærkere Svendborg og havde flere konkrete forslag med til bordet. Det første og for os særlige vigtige udspil er børnene, hvor følgende blev besluttet:

Daginstitutionerne tilføres flere penge til bedre normeringer, således man allerede i 2021 har normeringer, som regeringen ellers først lægger op til, at kommunen har i 2025. Kommunens bidrag til det højere serviceniveau på 7,7 mio. kr. tilgår også de private institutioner. Samlet set betyder det ca. 34 flere pædagoger i vore institutioner.

For at sikre bedre normering er kommunens effektiviseringsprocent på dagtilbudsområdet fjernet svarende til en årlig tilgang på 0,7 mio.kr. Ligeledes tilføres området 0,6 mio. kr. årligt til deltidspladser, således tilbuddet kan tilpasses familiens behov, forældre kan betale en pris, der afhænger af benyttelse af tilbuddet, mens familiens valgmuligheder udvides.

Derudover gives et øget tilskud til private dagtilbud på årligt 0,6 mio. kr. for at medvirke til en bedre normering. Hermed er den kommunale ressourcetildeling ens for kommunale og private vuggestuer. Det næste udspil vi gik til forhandling med følger i næste læserbrev. Det handler om det grønne område.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Fynsk professor støtter nye mundbindskrav: - Men vi ved ikke helt, hvor meget det hjælper

Danmark

Krav, undtagelser og straf: Her er alt, du bør vide om reglerne om mundbind

Fyn

Der er mundbind nok: Dagligvarebutikker i Odense er klar til nye restriktioner

Annonce