Annonce
Danmark

Debat: Nej tak til Hærvejsmotorvejen - lad os nu bruge pengene klogt!

Debat: Om kort tid starter forhandlingerne om et trafikforlig, der i høj grad kommer til at bestemme fremtiden for både trafikken og for miljø- og klimabevågenhed.

For SF er det afgørende, at pengene bliver brugt med omtanke og ikke spildes ved at hælde milliarder i en Hærvejsmotorvej, der dels vil ødelægge nogle unikke og værdifulde naturområder og dels vil dræne pengene til nødvendige trafikinvesteringer. Hærvejsmotorvejen løser ikke påtrængende trængselsproblemer.


Annonce

Derfor foreslår vi, at man i stedet udbygger det eksisterende motorvejsnet de steder, hvor trafikken klumper sammen, for eksempel rundt om Kolding og de sidste indsnævringer på den fynske motorvej. Det vil formindske de trængselsproblemer, der forpester mange menneskers dagligdag her og nu.Lad os nu ikke hælde pengene i perspektivløse nye motorveje. Lad os bruge dem klogt til at fremtidssikre vores infrastruktur.

Fra debatindlægget


Vi skal samtidig udbygge jernbanenettet, så vi på den måde aflaster trykket på vores vejnet. Det er SF, der har ”faderskabet” til Togfonden, og her skal vi sikre timemodellen, der betyder hurtigere togforbindelse mellem byerne, så det bliver mere attraktivt at køre med tog. Samtidig skal vi styrke jernbanetransporten fra Sverige over Danmark til Centraleuropa.

- Ved at få bygget dobbeltsporet fra Tinglev til Padborg - så hurtigt det kan lade sig gøre

- Ved at sikre, at at de kommende nattog mellem Sverige og Centraleuropa stopper i Kolding

- Ved at sikre en hurtig forbindelse rundt om Aarhus for godstransport.

På den måde sikrer vi både en bedre og hurtigere person- og godstransport.

Endelig skal vi i meget hurtigere tempo sikre bedre og hurtigere cykelruter; ruter, der både forbinder landsbyer og byer, men også punkter internt i byerne, ved at afsætte midler til statslig finansiering og medfinansiering af et veludbygget cykelstinet. Det tjener til aflastning af vejnettet, det er godt for klimaet, og det er godt for folkesundheden.

Lad os nu ikke hælde pengene i perspektivløse nye motorveje. Lad os bruge dem klogt til at fremtidssikre vores infrastruktur.

Annonce
Annonce
Middelfart

Efter fire år i kørestol har Johnny fået nok af Middelfart Kommune: Nu stiller han op til byrådet - og han har kun én mærkesag

Annonce