Annonce
Debat

Debat: Når samfundssind bliver til en lang næse

Mai Mercado
Annonce

Med alvorlig mine tonede Statsministeren frem på pressemøder i foråret og opfordrede alle til at udvise samfundssind, mens coronavirus bredte sig i Danmark.

Med coronaepidemiens indtog blev håndsprit en mangelvare, men en juiceproducent på Lolland sadlede om og påbegyndte en produktion af håndsprit. SEi-Mei burde have et kæmpe skulderklap, men fik en lang næse.

Miljøstyrelsen beordrede dem til at trække alle flasker tilbage efter fire måneder, fordi emballagen i for høj grad lignede en juiceflaske. Og det endda selvom Miljøstyrelsen godt vidste, at der ikke har været melding om en eneste, der har drukket håndspritten ved en fejl.

Men det er heller ikke afgørende ifølge Miljøstyrelsen selv. I deres henvendelse til virksomheden står:

“Det er korrekt, at Kemikalieinspektion ikke på nuværende tidspunkt har modtaget nogle indberetninger om WiSH håndsprit 85% fra Giftlinjen, men Kemikalieinspektion har modtaget flere indberetninger fra bekymrede borgere omkring emballagen”.

Så nu kan man altså påføre en virksomhed en millionregning og en lang næse, blot fordi der er et par bekymrede borgere, der har skrevet til Miljøstyrelsen. Det er jo så barokt, som det overhovedet kan blive.

Efter en shitstorm i pressen kom den ansvarlige minister endelig frem fra sit sommerskjul og trak kravet om tilbagekaldelse tilbage. Men helt ærligt. Miljøstyrelsen burde aldrig have lavet det påbud i første omgang.

Og når jeg så samtidig hører om en fynsk virksomhed, Blue Ocean Robotics, som har solgt robotter, der kan desinficere hospitaler til både Wuhan og Italien i kampen mod Covid-19, så bliver man jo først stolt. Men mindre stolt når man hører, hvordan en henvendelse til de danske myndigheder om robottens muligheder for at reducere smitte i Danmark blot cykler rundt i et bureaukratisk system mellem embedsmænd.


Virksomhederne burde have et skulderklap for deres samfundsansvar, men i stedet står de med en lang næse. Det skal kunne gøres bedre!


Der er solgt hundredvis af robotter til udlandet - men i Danmark kan det offentlige ikke engang besvare en henvendelse. Og mens anerkendelsen i mere end 50 lande verden over hurtigt omsættes til handling til gavn for borgerne, hvor corona raser, så går der udvalg, snak og ubeslutsomhed i det her i Danmark.

Eksemplerne vidner om en offentlig sektor, som er blevet for stor og for magtfuldkommen, og som ikke regner danske virksomheder for ret meget. I al fald ikke tillægger dem den værdi, som de retteligt burde have.

Virksomhederne burde have et skulderklap for deres samfundsansvar, men i stedet står de med en lang næse. Det skal kunne gøres bedre!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Særbehandling – ikke lighed

Odense

Borgerservice: Lejere blev advaret om manglende godkendelse af lejemål på tidligere kro

Annonce