Annonce
Debat

Debat: Motorvejsstøj i Nyborg og manglende politisk vilje

En hel by bliver påvirket af støj, men der gøres intet – kan det virkelig passe? Niels Bjørkbom håber, at de folkevalgte på Christiansborg får øjnene op for problemstillingerne i Nyborg. Arkivfoto: Kasper Riggelsen

Mange har ytret sig her i avisen og undret sig over, at der ikke bliver gjort noget ved støjen fra motorvejen. En hel by bliver påvirket af støj, men der gøres intet – kan det virkelig passe?

Desværre er det sådan, at Vejdirektoratets beregningsmetoder slet ikke er til Nyborgs fordel. Og dermed får politikerne en undskyldning for ikke at gøre noget. Et par eksempler skal fremhæves her:

Når støjen beregnes i Nyborg, lægger Vejdirektoratet til grund, at der er støjsvag asfalt på. Selvom Vejdirektoratet helt tilbage i 2017/18 erkendte, at den støjdæmpende effekt var ødelagt.

Der tages ikke hensyn til, at sommerhuse, rekreative områder, campingpladser og kolonihavehuse bliver voldsomt påvirket af støjen. Som man gør ved ny planlægning.

Selvom støjskærmene i Nyborg er helt forældede kommer Nyborg bagerst i køen ved nye tiltag – for man har jo allerede gjort noget.

Det er helt uden betydning, at tusindvis af boliger påvirkes af støj mellem 53 og 58 dB(A). For kun endnu højere støjbelastninger tælles med.

Hastighedsnedsættelse er ikke gratis, som man skulle tro, fordi Vejdirektoratet benytter sig af en helt fiktiv skrivebordsmodel, som omregner hvert et tabt sekund for en bilist til kroner og ører.

For os der bor her, virker det helt skørt. Man kan jo se problemet bare ved at kigge på motorvejens forløb gennem byen, som adskiller sig fra forløbet alle andre steder. Eller man kan lytte efter, når man bevæger sig rundt ved by, skov og strand.

Desværre giver Vejdirektoratets tendentiøse metoder politikkerne muligheden for at slippe uden om den helt åbenlyse beslutning om at støjdæmpe i Nyborg. Kun ved et fortsat pres fra borgere og politikere kan man håbe, at de folkevalgte på Christiansborg får øjnene op for problemstillingerne i Nyborg og ikke vedbliver med at gemme sig bag bekvemmelige teoretiske (bort)forklaringer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Assens For abonnenter

78-årig bragede ind i Dittes bil og stak af: Så fandt hun tilfældigt bilen på deres fælles værksted

Odense

Beboere kæmper med vanvidskørsel: Påvirket bilist bragede ind i vejtræ ved legeplads

Kerteminde

Røveri mod Circle K: Mand med Netto-pose truede med 20-25 centimeter lang kniv

Annonce