Annonce
Debat

Debat: Minister skal huske betjentene på Fyn

Tryghed i Danmark. Under denne overskrift i søndagens udgave af avisen Danmark er en artikel af vores justitsminister Nick Hækkerup. Ingen tvivl om, at ministeren vil befolkningen og politiet det godt. Det haster også må man sige. Siden politireformen i 2007 og diverse effektiviseringer, rationaliseringer, udflytning af arbejdspladser, fyringsrunder, lederreform, nedlæggelse af politistationer og nedlæggelse af landpolitiet er bægeret vist fyldt.

Som politimand gennem 36 år og byrådsmedlem i Middelfart kommune ser jeg med tilfredshed på, at ministeren følger op på valgløftet fra seneste valgkamp. Lokalpolitiet skal tilbage til borgerne. Citat: Tyngden i dansk politi skal være i fødder på gaden – ikke i strategifunktioner i toppen.

Jeg kan ikke være mere enig. Det skal være mere politi og mindre konsulentvælde.

Samtidig kan jeg godt være noget bekymret når Fyens Stiftidendes lederskribent Per Storm i fredagens avis konkluderer, at Fyns Politi hverken er værre eller bedre stillet end øvrige politikredse. Må jeg i al stilfærdighed minde om, at Fyns politi (og Vestegnens politi) har mistet langt flere betjente gennem årerne end øvrige politikredse, og hvad langt værre er: Vi er den eneste politikreds i Danmark der faktuelt har lukket og slukket fire politistationer. Nyborg, Faaborg – Midtfyn, Assens og Middelfart. 80 betjente havde her deres daglige gang og politiarbejde. De kendte lokalområdet og borgerne på godt og ondt.

Når tegningerne skal tegnes, så håber jeg, at ministeren husker dette. Arbejdspladserne er der endnu. Mon ikke også betjentene er klar?

Annonce
Steffen Daugaard. Foto: Michael Bager
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Folketingspolitikere støtter flere tog på Vestfyn: Uld i mund om regningen

112

390 gram skunk fundet under forsæde

Klumme

En livsingrediens, du ikke må f**** med

Det var blevet mørkt, da de to ladvogne endelig kørte afsted - fyldt med alskens indbo. Stumtjeneren, skænken, lænestolen og alt det andet habbengut, der vidnede om, at et liv engang var blevet levet med tingene. Huset, som tingene kom fra, var lige så mørk som aftenen. Jeg har set husets to gamle beboere mange gange. Sludret med dem om campingvognen, ferien sydpå og julefrokosten i pensionistklubben. Om længslen efter besøgene, der pludselig stoppede – og sorgen over det. ”Hvorfor?”, hang altid tungt i luften. En dag var kvinden væk. Demensen havde taget hende, sagde nogle. Længe efter konen forsvandt, så jeg manden gå alene frem og tilbage på vejen. Han så fortabt og trist ud. Ensom. I stedet for at tage kontakt til den gamle mand, begyndte jeg at ”gemme” mig, når jeg så ham. Bag min telefon, mit pandehår eller mælken, der i raketfart skulle på køl. For jeg har jo virkelig travlt, ikk’? Åbenbart alt for meget om ørerne til at give den gamle mand fem minutter af min tid (for hvad nu, hvis han, ligesom Fakta, gerne ville have, at jeg blev lidt længere?). Dét var der altså ikke tid tid. Nu er manden også væk. Det har han været et godt stykke tid. Jeg har taget mig selv i at hold øje med, om han kom forbi min vindue. Det gjorde han ikke. Mon han er død lige som livet i huset? Er han kommet på plejehjem? Er der overhovedet andre end mig, der har bemærket, at han er væk? Jeg ville ønske, at jeg kunne spole tiden tilbage. At jeg havde taget hovedet ud af r**** og talt med min næsten nabo, som jeg gjorde for år tilbage. For hvad er egentlig mere vigtigt end, at vi ser hinanden og tager os tid til hinanden? Relationer er det vigtigste i verden. Det er dem, der er med til at holde ensomheden fra døren. Relationer får os til at føle os i live. Studier viser faktisk, at det skærer år af vores levetid, hvis vi ikke er en del af relationer. Det tomme hus og møblerne på vognenes lad fik mig for alvor til at vende blikket mod en af mine relationer, hvor mørket er ved at falde på. Det fik mit til at tænke på, hvordan tid er en livsingrediens, vi ikke må f**** med. En dag har vi ikke mere tid at give af. Vi skal sænke farten og lade være med at spilde tiden på at brokke os over vejret eller lørdagens genudsendelser på tv. Tidsspilde er det også at bære nag, være vrede over fortiden, at kæmpe for at få ret eller for at ændre andre. Vi skal give hinanden vores (nu)tid. Være sammen med de mennesker, vi holder af. Tale med hinanden – naboen, forældre, kassedamen, ens børn, taxichaufføren, venner. Give hinanden kys, kram og komplimenter. Hver dag. Dét er en god måde at bruge tiden på.

Fyn

Hjertestop-ordning har klaret sig over al forventning: Nu overvejer regionen at skrotte den

Annonce