Annonce
Debat

Debat: Mindre tavle, mere støttende undervisning

Annonce

Flere partier foreslår at afskaffe den understøttende undervisning til fordel for flere almindelige timer i folkeskolen. Men folkeskolen har ikke brug for mere tavleundervisning.

Med den seneste folkeskolereform fik eleverne flere timer i dansk og matematik, og samtidig indførte man timer til understøttende undervisning. Resultatet blev som bekendt en længere skoledag, men tanken var, at den understøttende undervisning skulle bidrage til, at det også blev en anderledes skoledag. En mere varierende og anvendelsesorienteret skoletid, hvor målet blandt andet var at flere elever blev motiveret gennem nye undervisningsformer og alle skulle blive så dygtige, som de kan.

Det er ikke sket alle steder og derfor foreslår flere partier nu at afskaffe den understøttende undervisning. Det er en naturlig reaktion, når man kan se, at det ikke virker mange steder. Men uanset hvad man beslutter er det afgørende, at man ikke svækker på målet om at skabe en skole, der er andet og meget mere end tavleundervisning.

I Dansk Erhverv mener vi derfor ikke, at flere timer i f.eks. dansk og matematik er løsningen på den udfordring, at den understøttende undervisning ikke fungerer. Vi mener, at der er behov for andre tiltag, som blandt andet er mulige når den understøttende undervisning bringes i samspil med skolens kernefag. Matematik kan f.eks. gøres mere levende og virkelighedsnær, hvis man arbejder med problemer fra erhvervslivet – og her kan niveauet tilpasses både de svage og de stærke. Det handler om at give fagene praktisk ophæng, så eleverne i højere grad oplever hvad de kan bruges til.

Så lad os endelig ikke droppe ambitionen om at skabe den spændende skoledag eleverne blev stillet i udsigt med skolereformen. Lad os i stedet sætte kræfterne ind på at skabe en skoledag, der kobler kernefagene med den omverden de fungerer i på den anden side af skoledøren.

Claus Rosenkrands
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce