Annonce
Debat

Debat: Mette Frederiksens uhæderlige valgløfter

Der tegner sig et billede af en utrolig magtsyge hos Socialdemokratiet, eftersom de i en årrække ikke har haft statsministerposten. Vi er vidner til gentagelse af foregående Socialdemokratiske statsminister, Helle Thorning-Schmidt, som ved valget i 2011 med Socialdemokratiet gik 0,5 procent tilbage. Men sikrede alligevel statsministerposten med SF, som siden viste sig ikke at kunne håndtere ansvaret.

Helle Thorning-Schmidts valgløfter blev af dagspressen kaldt:” 100 løftebrud på 100 dage”.

Ved seneste valg gik Socialdemokratiet 0,4 procent tilbage. Den nye røde regering blev etableret med stemmer fra SF, Enhedslisten samt de Radikale. Det var den eneste mulighed for Mette Frederiksen hvis hun ville have statsministerposten.

Hvad lovede Mette Frederiksen under valgkampen: ”Mette Frederiksen har højt og helligt lovet danskerne, at der ikke bliver ændret på den stramme udlændingepolitik. Hun vil hellere gå glip af statsministerposten end at lempe på udlændingeområdet, har hun sagt”. Hun har også under Folketingets afslutningsdebat sagt: ”Hvis danskerne betror os ansvaret, så vil en ny socialdemokratisk ledet regering gøre to ting: Fastholde den stramme udlændingepolitik forankret i et bredt flertal her i Folketinget. Og samtidig føre en mere retfærdig og grønnere velfærdspolitik.”

Dette røde flertal har netop planlagt øgede tilskud til børnefamilier, som har haft svært ved at kunne få økonomien til at hænge sammen. Partierne har afsat en kvart milliard kroner om året til børnefamilierne. Ifølge regeringens egne tal går næsten to tredjedele af de 250 millioner kroner til ikke-vestlige udlændinge.

Cepos har udarbejdet en analyse af rød bloks forslag baseret på Finansministeriets familietypemodel, som konkluderer, at forslaget markant reducerer gevinsten ved at tage et job. Det står tydeligt, at regeringen blot styrker incitamentet for at forblive på offentlige ydelser. Mette Frederiksens løfter holdt ikke længe i en rød blok, hendes valgløfter kan kun betragtes som propaganda og uhæderlighed med det mål at blive statsminister - for enhver pris.

En flygtningefamilie modtager cirka 16.000 kroner efter skat i sociale ydelser. Der er mange danske familier, som ikke har dette beløb efter skat, og som ikke defineres som fattige. Vi har blandt andet 30.000 iværksættere, som får mindre end de offentlige ydelser. Denne forskelsbehandling af ikke-vestlige udlændinge overfor almindelige danskere har regeringen og deres støttepartier valgt ikke at forklare. Rød blok har valgt ikke at prioritere de ældre eller de handicappede over ikke-vestlige udlændinge.

Annonce
Araz Khan
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

En livsingrediens, du ikke må f**** med

Det var blevet mørkt, da de to ladvogne endelig kørte afsted - fyldt med alskens indbo. Stumtjeneren, skænken, lænestolen og alt det andet habbengut, der vidnede om, at et liv engang var blevet levet med tingene. Huset, som tingene kom fra, var lige så mørk som aftenen. Jeg har set husets to gamle beboere mange gange. Sludret med dem om campingvognen, ferien sydpå og julefrokosten i pensionistklubben. Om længslen efter besøgene, der pludselig stoppede – og sorgen over det. ”Hvorfor?”, hang altid tungt i luften. En dag var kvinden væk. Demensen havde taget hende, sagde nogle. Længe efter konen forsvandt, så jeg manden gå alene frem og tilbage på vejen. Han så fortabt og trist ud. Ensom. I stedet for at tage kontakt til den gamle mand, begyndte jeg at ”gemme” mig, når jeg så ham. Bag min telefon, mit pandehår eller mælken, der i raketfart skulle på køl. For jeg har jo virkelig travlt, ikk’? Åbenbart alt for meget om ørerne til at give den gamle mand fem minutter af min tid (for hvad nu, hvis han, ligesom Fakta, gerne ville have, at jeg blev lidt længere?). Dét var der altså ikke tid tid. Nu er manden også væk. Det har han været et godt stykke tid. Jeg har taget mig selv i at hold øje med, om han kom forbi min vindue. Det gjorde han ikke. Mon han er død lige som livet i huset? Er han kommet på plejehjem? Er der overhovedet andre end mig, der har bemærket, at han er væk? Jeg ville ønske, at jeg kunne spole tiden tilbage. At jeg havde taget hovedet ud af r**** og talt med min næsten nabo, som jeg gjorde for år tilbage. For hvad er egentlig mere vigtigt end, at vi ser hinanden og tager os tid til hinanden? Relationer er det vigtigste i verden. Det er dem, der er med til at holde ensomheden fra døren. Relationer får os til at føle os i live. Studier viser faktisk, at det skærer år af vores levetid, hvis vi ikke er en del af relationer. Det tomme hus og møblerne på vognenes lad fik mig for alvor til at vende blikket mod en af mine relationer, hvor mørket er ved at falde på. Det fik mit til at tænke på, hvordan tid er en livsingrediens, vi ikke må f**** med. En dag har vi ikke mere tid at give af. Vi skal sænke farten og lade være med at spilde tiden på at brokke os over vejret eller lørdagens genudsendelser på tv. Tidsspilde er det også at bære nag, være vrede over fortiden, at kæmpe for at få ret eller for at ændre andre. Vi skal give hinanden vores (nu)tid. Være sammen med de mennesker, vi holder af. Tale med hinanden – naboen, forældre, kassedamen, ens børn, taxichaufføren, venner. Give hinanden kys, kram og komplimenter. Hver dag. Dét er en god måde at bruge tiden på.

Fyn

Folketingspolitikere støtter flere tog på Vestfyn: Uld i mund om regningen

Fyn

Hjertestop-ordning har klaret sig over al forventning: Nu overvejer regionen at skrotte den

Annonce