Annonce
Assens

Debat: Mennesker har også følelser

Mennesker har også følelser. Modelfoto: Martin Ravn
Annonce

I bagsideklummen (i Lokalavisen Assens, red.) i denne uge beskriver Maria Dalum, hvor synd det er for dyr at blive passet i stalde og ende med at blive til mad for andre. Jeg tror, at mange dyr har en kummerlig tilværelse i naturen. Skal vi også lave om på det? Nå, mit ærinde er egentlig, at mange af Maria Dalums fine ord også kunne siges om måden, vi behandler mennesker på.

Børn puttes i institutioner næsten fra fødslen af og opbevares i ”stalde” med ”arbejdsforhold”, der ikke er tilladt for voksne, uden at kunne vælge det fra. Voksne lever i ”kasser” i byer, uden mulighed for at rode i jorden eller jage på marken. Ældre behandles ringere, end det er tilladt med dyr. Eksempelvis når de må sove i deres eget lort, uden at kunne vælge det fra.

Hver dag dør mennesker, fordi andre valgte dem fra. Mennesker behandles som slaver både i Danmark og andre steder i verden, fordi vi ikke vil dele overflod, resurser og alt andet vi har fået givet.

Og mange mennesker sulter, fordi der ikke er en effektiv produktion af fødevarer i deres land.

Det samme kan ske i Danmark, hvis spin, usaglighed og fanatikere gør det umuligt at drive landbrug.

Men vores behandling af mennesker, dyr og natur er prisen for den grådighed som ny-hedenskaben har ført med sig. Det var ikke det, vi var skabt til, det er ikke det, vi fik vore evner til.

Vi er skabt til Gudsfrygt, flid og nøjsomhed. Der er ikke andre veje til et bedre liv for mennesker, dyr og natur. Når vi er kørt af sporet, kan det ikke klares med små justeringer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Milioner på vej: Rahbæk Juel lover penge til både velfærd og vedligehold

Nordfyn

Gammelt asfalt bliver genbrugt

Annonce