Annonce
Sydfyn

Debat: Meld dig som julevært- eller gæst

Hanne Klit, formand for Social- og Sundhedsudvalget. Foto: David Bernicken.
Annonce

Læserbrev: Vil du være julevært eller julegæst – så meld dig på Boblberg.dk/julevenner.

I den kommende juletid vil der være mange, som er afskåret fra de sædvanlige traditioner med familie og venner, fordi der stadig er begrænsninger og restriktioner for vores samvær. De velbesøgte arrangementer, hvor man samler enlige og udsatte borgere til fælles juleaften vil ikke kunne gennemføres på sædvanlig måde i år. Det bliver rigtig svært at håndtere for mange, som enten bor alene eller måske ikke har mulighed for at holde jul.


Det bliver rigtig svært at håndtere for mange, som enten bor alene eller måske ikke har mulighed for at holde jul.


Derfor åbner Boblberg.dk for ”julevenner”, hvor man kan melde sig, hvis man har overskud og lyst til at være julevært og stå for et julearrangement for andre. Eller hvis man ved, at man skal sidde alene og gerne vil være sammen med andre i julen, så kan man melde sig som julegæst.

Jeg håber, at mange vil benytte sig af Boblbergs tilbud og finde ind i et hyggeligt og givende fællesskab i julen. Det er ikke kun i Svendborg Kommune, at man kan finde venner. Også i de øvrige kommuner, som er en del af Boblberg.dk, kan man finde fællesskaber.

Ud over julearrangementer kan du finde nogen at være sammen med om næsten alt. Det kan f.eks. være sport, kultur, lektielæsning, et opslidende sygdomsforløb eller bare et socialt fællesskab om et eller andet, som betyder noget for dig.

Siden Svendborg Kommune for præcis et år siden åbnede op for, at alle borgere har mulighed for at benytte Boblberg.dk, har næsten 3000 borgere fra hele kommunen gjort brug af det. Ikke mindst situationen omkring Corona-pandemien har vist, at der er mange, der har brug for alternative måder til socialt samvær.

Mange har fundet en gå-makker til ture i det fri, en at drikke en kop kaffe med, en at gå i biografen med eller diskutere en bog de har læst, andre mødes virtuelt, altså over Skype eller Face-time og hygger sig på den måde. For flere af brugerne har det hyggelige samvær udviklet sig til venskab. Det er så godt!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fyn For abonnenter

Det værste halve år i mit liv: Lilleholt sendt til tælling af corona, historisk krise i Venstre og et kølnet venskab med Løkke

Odense

Ikke alle får samme service: Frisklavet ældremad på udvalgte plejecentre i Odense er i fare

Middelfart For abonnenter

Efter afsløring af smitteudbrud og bekymring hos møbelfabrik: Nu bliver alle medarbejdere tilbudt coronatest

Annonce