Annonce
Assens

Debat med inspiration fra Clement Kjersgaard

I Løsningernes rum skal et ekspertpanel forsøge at komme med løsninger på de unges problemer. Det er ordstyrer Mathias Rasmussen i den stribede t-shirt. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Mathias Rasmussen, som går i 2.g på Det Blå Gymnasium, forsøgte som ordstyrer i Løsningernes Rum at holde tonen underholdende og livlig.

Glamsbjerg: Med inspiration fra DR-vært Clement Kjersgaard styrede 18-årige Mathias Rasmussen slagets gang i Løsningernes Rum på Det Blå Gymnasium tirsdag aften.

- Han går til dem, der sidder i panelet (i Debatten, red.), og det er underholdende, forklarer 2.g-eleven, hvis strategi forud for arrangementet var at fange publikums opmærksomhed, måske med en joke eller to.

- Det bliver lidt fra hoften, for at gøre det federe for dem der kigger, forklarer han.

Da han blev spurgt, om han ville være ordstyrer i Løsningernes Rum, sagde Mathias Rasmussen, som kommer fra Tommerup, ja med det samme, men ikke uden en vis nervøsitet.

- Først tænkte jeg, det var lidt overvældende. Der kommer politikere og folk, der har styr på de emner, vi skal snakke om. Men også en udfordring for mig selv at skulle styre sådan et show i to timer. Det er en glimrende mulighed, så hvorfor ikke prøve, siger han.

Annonce

God og kaotisk oplevelse

I syv uger er eleverne på Det Blå Gymnasium blevet undervist i konstruktiv journalistik. Et forløb, som afsluttes af Løsningernes rum. Det har været en god, men også kaotisk oplevelse, mener Mathias Rasmussen.

- Det har været kaotisk, så man følte næsten, at man var rigtig journalist. Det der med at skulle snakke med nogen, skrive noget og så snakke med nogle flere. Det var fedt, at vi ikke kun skulle skrive negative artikler, men arbejde konstruktivt, siger han.

Annonce
Forsiden netop nu
Odense For abonnenter

Veteranhjem vidste intet om ulovligt tilskud fra fond: - Det er en møgærgerlig situation

Leder For abonnenter

Ole Maare-sagen: Skandaløs optræden af advokat

Fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat blev ikke stiftet for at yde bistand til advokatfirmaer, der er på randen af konkurs. Tværtimod: Fonden blev grundlagt for at støtte forskning, blinde, handicappede og kronisk syge. Derfor er det skandaløst, at fondens midler ikke er blevet anvendt til de nævnte formål, men i stedet i overvejende grad er blevet anvendt til at betale regninger til det nu krakkede advokatfirma Maare Advokatanpartsselskab, som den kendte advokat Ole Maare stod bag. Der er tillige stærkt kritisabelt, at der er foretaget et antal ulovlige dispositioner i fonden, sådan som fondens revisor har påpeget, og sådan som avisen har beskrevet det de seneste dage. Disse forhold er nu - helt berettiget - ved at blive undersøgt af Erhvervsstyrelsen. Det er i skrivende stund uklart, hvornår Erhvervsstyrelsens juridiske gennemgang af sagen er afsluttet, men man kan allerede nu med sindsro konstatere, at Maare Advokatanpartsselskab har optrådt amoralsk i sagen. For en fondsformand skal ikke bruge en fonds pengetank som malkeko, og en fondsformand bør ikke både bestyre en fond og samtidig modtage store millionbeløb for at administrere fonden, sådan som Ole Maare har gjort i den konkrete sag. Det er imidlertid en realitet, at Ole Maare i sin egenskab af advokat med den ene hånd har udskrevet dyre advokatregninger til fonden og i sin egenskab af fondsformand med den anden hånd godkendt de samme regninger i fondsbestyrelsen - i øvrigt sammen med en af sine egne ansatte, som var blevet indsat i fondens bestyrelse. Det er helt utilstedeligt. Og skandaløst. Og forbløffende skamløst. Ole Maare har igennem et langt advokatliv været i berøring med masser af mennesker i Odense og omegn. Nu har han med denne sag helt egenhændigt sværtet sit eget navn til. Derfor er sagen skidt for Ole Maare, for fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat - og ikke mindst for alle de mennesker, som fondens millioner kunne være kommet til gavn.

Annonce