Annonce
Læserbrev

Debat: Med frivilligheden i centrum

Læserbrev: De sidste par uger har stået i frivillighedens tegn. Vi politikere har haft mulighed for at følge de frivillige og få indblik i deres hverdag. Jeg har nydt et par forrygende og rørende uger i flere af vores frivillige sociale foreninger.

Det siges tit, at folk i dag kun har øje for sig selv. Det kan jeg mane i jorden. Der er så mange engagerede mennesker og ildsjæle, som hver dag gør noget godt for andre.

Undervejs i mine besøg har jeg mediteret, malet billede, lavet kartoffelpizza, lært at strikke hæl i sokker, været med til åbenhjertige snakke om misbrug og svære beslutninger, og jeg har fået lov at være tæt på mennesker i deres sidste tid.

Jeg har oplevet, hvordan man gør en forskel for ganske små midler ved at sy tøj, bage, dyrke grøntsager, hjælpe med lektier og ikke mindst tage hånd om hinanden og hjælpe hinanden med for eksempel at lære sprog og ny kultur.

Uden de frivillige og vores § 18-midler kunne vi ikke alt dette og meget andet, som jeg ikke har med her. Der foregår så meget godt på hele frivilligområdet. Det skal vi huske og skønne på.

Derfor vil Social- og Sundhedsudvalget anerkende og hylde den frivillige indsats ved den årlige nytårskur med uddeling af tre priser til:

  • den frivillige sociale forening eller organisation, der har gjort en særlig indsats for socialt udsatte borgere.
  • den frivillige, som har ydet en særlig indsats.
  • nytænkning og innovation. For eksempel en ny forening med et særligt fokus eller et banebrydende initiativ.

Jeg glæder mig til at se, hvem den nedsatte arbejdsgruppe nominerer og jeg glæder mig endnu mere til at anerkende, takke og fejre ikke bare prismodtagerne, men alle vores frivillige. Det fortjener de.

Annonce
Arkivfoto: Tim K. Jensen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1945: Færdselsuheld på Lyø for første gang i mange år

1995 Stiftstidendes medarbejder Bo Østlund kunne ikke finde sin tandbørste, men kæresten og passet var klar til London, da DR’s ”Husk lige tandbørsten” rullede over skærmen i aftes. Den fynske journalist var deltager i Casper Christensens populære underholdningsshow, hvor det gælder om at løse en opgave på tid. Da drejescenen svingede rundt, rummede den foruden Bo Østlunds skrivebord og to kolleger fra Odense også adskillige stakke af dagens Fyens Stiftstidende, der indeholdt bogstaverne til titlen på en kendt London-muscial. Med kollegernes hjælp fik Bo Østlund løst opgaven, og efter en nat på Hotel d’ Angleterre venter der Bo og hans kæreste en musical-oplevelse i London. 1970 Efter tre dages intenst flyttearbejde forlader Civilforsvarets Sektion Fyn i dag det gamle slot i Sandholt-Lyndelse, hvor korpset i snart 28 år har haft til huse. De 87 værnepligtige og den faste stab af officerer indlogeres nu under mere tidssvarende forhold på CF-kasernen i Middelfart, mens det har været nødvendigt at afskedige det civile personale på 10 ansatte. Flytningen, der sker af besparende årsager, rammer ikke alene det afskedigede personale hårdt. Det er med vemod, at den lokale befolkning siger farvel til garnisonen og den tryghed, som de mange CF-ere var med til at skabe. Blandt den faste stab af officerer er der tre af korpsmestrene, som var med til at flytte ind på det gamle slot i 1942. 1945 For første gang i mange år skete der i går en form for færdselsuheld på Lyø. Gdr. Jørgen Chr. Jørgensen var på vej ned til damperen med et læs kløverfrø. Da køretøjet befandt sig på Postbanken gled en sæk ned mellem hestene og vognen, og derved blev dyrene sky og satte i vildt løb fremefter. Gdr. Jørgensen faldt ned og kom til at sidde på vognstangen, mens køretøjet fortsatte ud over anløbsbroen. Den tunge vogn blev stående på molen, mens vognstangen knækkede og seletøjet blev revet over. Gdr. Jørgensen blev med tømmen om den ene arm og ben slynget ud over hestene, der også faldt i vandet. Det lykkedes for gdr. Jørgensen at komme fri og redde sig i land, men begge heste druknede.

Erhverv For abonnenter

Erhvervshus Fyns gulddreng: Økonomisk hjælp til udvikling af supercomputer har fløjet dronevirksomhed i mål

Danmark

Liveblog: Så faldt dommen over Britta Nielsen - over seks års fængsel

Annonce