Annonce
Læserbrev

Debat: Masser af politisk samarbejde over midten

Lokaldebat: Svar til Venstres bestyrelsesmedlem, Mads Fredeløkke, der i gårsdagens Fyns Amts Avis udtrykker behov for samarbejde over midten i Svendborg Kommune.

Kære Mads. I Svendborg Byråd og i de politiske udvalg er der faktisk et meget engageret og positivt samarbejde mellem partierne. Det gælder alle midterpartierne. Og som du antyder, er det rigtig vigtigt for holdbarheden af beslutninger, at de indgås bredt og i en positiv fælles ånd.

I og omkring byrådet foregår der rigtigt meget konstruktiv debat. Noget af denne debat sker deslige i de arbejdsgrupper, der ofte nedsættes, når større projekter, der rækker langt ud i fremtiden, som for eksempel by- eller havneudvikling er på dagsordenen – i øvrigt også med deltagelse af borgere, forretningsdrivende m.fl. i arbejdsgrupper. I disse fora, såvel som i de politiske udvalg, pågår ofte en engageret udredning og afklarende diskussion – hvor man lader sig blive klogere af hinandens input på tværs af partifarve.

Fremtidsplaner som kommuneplan, skolestruktur, ældreliv, bosætningsstrategi – ja selv parkeringsstrategi samarbejder vi om hen over midten. Vi bliver som regel enige, men ikke altid, desværre.

Så kære Mads Fredeløkke. Heldigvis sker det brede samarbejde i Svendborg allerede i langt de fleste sager. Det er ofte kun yderpartierne, Enhedslisten og Venstre, der enten som protest eller behov for egen-profilering, ofte ikke er med, eller ændrer holdning undervejs, fordi der ”går politik i sagen.” Som du er inde på, kan det godt undre, for sidstnævnte er jo faktisk med i den brede konstituering i byrådet, som Socialdemokratiet stod for efter sidste valg. Når dette er sagt, så er alle partier med i langt de fleste beslutninger.

Annonce
Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Emil fortæller om indsekter på Kulturøen

Leder For abonnenter

Omsorgstjek er tiltrængt

Så skete det igen. En beboer på et fynsk plejehjem afgår ved døden under omstændigheder, der indikerer omsorgssvigt i en grad, så frustrerede og vrede pårørende efterfølgende vælger at klage. Det rejser nogle spørgsmål, bl.a. disse: Er der substans i klagen? Hvis ja, er der så tale om et isoleret menneskeligt svigt eller bør dødsfaldet føre til et eftersyn af procedurer, normer og arbejdskultur på det pågældende plejehjem? Eller måske i hele kommunens plejesektor? Ovennævnte dødsfald på Plejecenter Havebæk i Odense i januar tyder på, at et grundigt tjek er tiltrængt. Hvis man altså, som det må være naturligt, tager afsæt i, hvordan det ude i civilsamfundet heldigvis er almindeligt at behandle gamle, svækkede medborgere. I det aktuelle tilfælde er der endda tale om en gammel mand med hovedskader efter et falduheld. Et resumé af sagen, som avisen omtalte i går: Seks dage efter sin indflytning på Plejecenter Havebæk faldt den 89-årige tiltagende demente og gangbesværede Niels Kjærgaard og slog hovedet. Skaderne var synlige og tydelige. Kjærgaard havde blå mærker og skrammer i ansigtet og kastede op flere gange. Alligevel skønnede personalet, at der ikke var grund til at tilkalde en læge. Niels Kjærgaard blev lagt i seng klokken 21.30, og plejecentrets nattevagt, som derefter tog over, fik ikke klar besked om, at han havde været ude for et falduheld. Niels Kjærgaard blev fundet død næste morgen klokken halvotte. Da havde han været død i adskillige timer, og efter en obduktion kunne politiet to dage senere meddele de pårørende, at faldulykken var dødsårsag. Overordnet forsvarer Odense Kommunes ældre- og handicapchef Kim Bøg-Jensen plejecentrets medarbejdere med den begrundelse, at retningslinjerne er blevet fulgt, og dermed har man jo en oplagt grund til at kulegrave netop procedurerne. For hvis ikke en alderssvækket og forslået mand som Niels Kjærgaard skulle have særlig omsorg, hvem skulle så? Ældrechefens ikke specielt medfølende udtalelser kunne også tyde på, at der er grund til at tjekke, hvad man kan kalde omsorgskulturen i plejesektoren.

Odense For abonnenter

Tidligere overlæge fra OUH efter dødsfald på Havebæk: Forbryderisk ikke at reagere

Fyn

Trods corona: 650 efterskoleelever fra Oure på vej ud i verden

Annonce