Annonce
Læserbrev

Debat: Måske har Starling budt for meget for flyveplads

Lokaldebat: Ros til Svendborg Kommune for at lave en 20-årig aftale for Sydfyns Flyveplads, der motiverer til langsigtede investeringer i hangarer og flyvepladsens udvikling til gavn for lokale håndværkere, turismen og erhvervslivet.

Med Starling Airport Service ApS’ tilbud om jordlejekontrakter med kun seks måneders opsigelsesperiode er den motivation borte med blæsten.

Peter Nordquists søn, Daniel Nordquist (der er daglig leder på flyvepladsen, red.), har udtalt, at han ikke kan stole på de nuværende hangarejere længere end seks måneder. Og at han ikke kan samarbejde med andre, der har budt på aftalen. Det er en besynderlig indstilling, der illustrerer total manglende forståelse for grundlaget for langsigtede investeringer, og de samarbejder i erhvervslivet, der skaber grobund for udvikling til gavn for alle interessenter.

I øvrigt kan det undre, at det er sønnen, der lægger strategien og udtaler sig, når det er Peter Nordquist, der via sit ApS har indgået koncessionsaftalen.

Man fordriver den lokale flymekaniker med kunder fra ind- og udland, samtlige hangarejere og deres fly. Hvorfor? Med nedrivning af hangarerne må klubflyene sandsynligvis også flyves fra pladsen, hvilket kan betyde stort medlemstab for flyveklubberne.

Det kan man da kalde destruktion af dimensioner!

Det koster markant mindre at forvalte Sydfyns Flyveplads end det, Peter og Daniel Nordqvist giver udtryk for. Måske er problemet, at de har budt for meget? Men så kunne de jo have ladet være, eller valgt samarbejdet. Et samarbejde med de interessenter, der i sin tid kæmpede for flyvepladsens overlevelse.

Flyvepladsen fik frataget dets benzinanlæg, den har ingen asfaltbane, hvorfor den kun i begrænset omgang kan benyttes i vinterperioden. Men Starlings prissætning og øvrige kontraktbetingelser for pladsens interessenter er nu på højde med de bedste flyvepladser i Danmark, og ikke den græsmark, den reelt er.

Det er flot af Svendborg Kommune at tilbyde en koncessionsaftale over hele 20 år. Men forvaltningen af aftalen er i stærk strid med aftalens intentioner om langsigtede investeringer for alle interessenter.

Annonce
Arkivfoto: Kim Rune
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1945: Ung skuespillerinde fra Odense Teater har fået hjernerystelse

1995 Brugerbetaling var et vigtigt argument, da Storebæltsforbindelsen skulle vedtages, men endnu inden broen står færdig, er debatten om at få fjernet bropengene begyndt. Lektor i trafikpolitik ved Handelshøjskolen I København, Uffe Jacobsen, mener, at pression fra blandet andet erhvervslivet på Fyn vil presse bropengene på Storebælt ned på en tredjedel af den pris, som A/S Storebæltsforbindelsen i dag tænker sig. Hvis det holder stik, vil prisen for at krydse Storebælt i bil blive ca. 80 kroner. Det fynske folketingsmedlem, Niels Langkilde (K) siger, at man af hensyn til DSB ikke kan droppe en brugerbetaling for bilisterne, men at han og hans parti vil arbejde for at få prisen sat væsentlig ned. 1970 Korup-Ubberud indvier i dag den nye hal, som bliver samlingspunktet for fritidsaktiviteterne i den store omegnskommune. Den endelige opførelsespris er på 1,6 millioner kroner, og heraf er omkring 50.000 kroner indsamlet blandt lokale beboere. Hallen, der har de internationale mål for fem sportsgrene, er opført på den gamle fodboldbane bag Korup Skole. Den indeholder foruden bade- og garderobefaciliteter også mødelokale og restauration. Indtil videre skal hallen aflaste lokalemanglen på Korup Skole. Korup-Ubberud Hallen er en naturlig konsekvens af den udvikling, der tog fart i kommunen i begyndelsen af tresserne. På mindre end 10 år er det stille landsogn forvandlet til en moderne villaby. 1945 Den unge skuespillerinde, frøken Rigmor Gadborg, har i formiddag været så uheldig at snuble på vej ned ad trappen på sin bopæl, Hans Tausensgade 2, da hun ville gå til generalprøve på Filharmonisk Orkesters koncert på Fyns Forsamlingshus. Ved faldet forslog hun hovedet og ryggen og måtte i en ambulance føres til Odense Amts og Bys Sygehus, hvor hun straks kom under behandling. Efter en røntgenundersøgelse kunne lægerne dog fastslå, at der ikke var tale om alvorligere læsioner, men at den unge skuespillerinde har pådraget sig en lettere hjernerystelse. Da hun vil være indlagt i nogle dage, overtages hendes rolle i ”Manden, der kom til middag” på Odense Teater af frk. Grethe Carlsen.

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce