Annonce
Læserbrev

Debat: Måske har Starling budt for meget for flyveplads

Annonce

Lokaldebat: Ros til Svendborg Kommune for at lave en 20-årig aftale for Sydfyns Flyveplads, der motiverer til langsigtede investeringer i hangarer og flyvepladsens udvikling til gavn for lokale håndværkere, turismen og erhvervslivet.

Med Starling Airport Service ApS’ tilbud om jordlejekontrakter med kun seks måneders opsigelsesperiode er den motivation borte med blæsten.

Peter Nordquists søn, Daniel Nordquist (der er daglig leder på flyvepladsen, red.), har udtalt, at han ikke kan stole på de nuværende hangarejere længere end seks måneder. Og at han ikke kan samarbejde med andre, der har budt på aftalen. Det er en besynderlig indstilling, der illustrerer total manglende forståelse for grundlaget for langsigtede investeringer, og de samarbejder i erhvervslivet, der skaber grobund for udvikling til gavn for alle interessenter.

I øvrigt kan det undre, at det er sønnen, der lægger strategien og udtaler sig, når det er Peter Nordquist, der via sit ApS har indgået koncessionsaftalen.

Man fordriver den lokale flymekaniker med kunder fra ind- og udland, samtlige hangarejere og deres fly. Hvorfor? Med nedrivning af hangarerne må klubflyene sandsynligvis også flyves fra pladsen, hvilket kan betyde stort medlemstab for flyveklubberne.

Det kan man da kalde destruktion af dimensioner!

Det koster markant mindre at forvalte Sydfyns Flyveplads end det, Peter og Daniel Nordqvist giver udtryk for. Måske er problemet, at de har budt for meget? Men så kunne de jo have ladet være, eller valgt samarbejdet. Et samarbejde med de interessenter, der i sin tid kæmpede for flyvepladsens overlevelse.

Flyvepladsen fik frataget dets benzinanlæg, den har ingen asfaltbane, hvorfor den kun i begrænset omgang kan benyttes i vinterperioden. Men Starlings prissætning og øvrige kontraktbetingelser for pladsens interessenter er nu på højde med de bedste flyvepladser i Danmark, og ikke den græsmark, den reelt er.

Det er flot af Svendborg Kommune at tilbyde en koncessionsaftale over hele 20 år. Men forvaltningen af aftalen er i stærk strid med aftalens intentioner om langsigtede investeringer for alle interessenter.

Arkivfoto: Kim Rune
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce