Annonce
forside

Debat: Lokalplaner og farver i Svendborg

Niels Ole Nielsen, opstillet til byrådsvalget for liberal Alliance, lokalformand i Liberal Alliance Sydfyn. Arkivfoto: Andreas Bastiansen

Læserbrev: Tak til Nanna Bruun og David Bernicken for at give et tip på søgning af lokalplaner i Svendborg. Jeg forsøgte selv at gå til Svendborg Kommunes hjemmeside svendborg.dk og her søge på lokalplaner og Møllergade.

Det giver umiddelbart en generel forklaring på lokalplaner og et link til at søge lokalplaner under "kort". Her kommer man imidlertid til kort, for det kræver et login med angivelse af "Organisationslogin" med tilhørende kode. Og andre forsøg på søgning på "lokalplan" gav mig ikke noget relevant.

Men Google kan så hjælpe til at søge bredere og faktisk give henvisning til et link til kommunens sider med "Find lokalplan - siden åbner langsomt". Så er man advaret, man skal så helst kende nummeret på lokalplanen for at komme videre.

Men ved også at søge på skiltning, så kan den gode Google faktisk lede frem til lokalplan nr. 1.290 vedrørende facader og skiltning i Svendborg. Og af den fremgår det, at byrådet skal godkende alt vedrørende "Anvendelse", "Nybyggeri", "Facadeændringer", "Facadeelementer" og "Skiltning" i det centrale byområde, der afgrænses af Viebæltet, Dronningemaen, Havnegade, Jessens Mole, Havnepladsen samt ejendomme langs Brogade, Kullinggade, Valdemarsgade og en del af Vestergade. Vedrørende farve på facader, så siger den, at de skal udføres som jordfarver (varme nuancer af rød-gul-grøn-brun, hvid eller pastelfarve (lyse eller støvede nuancer) af rød, gul, grøn, brun og grå). Der advares mod at bruge klare farver. "Dog kan klare mørke farver bruges til døre". Kravene er på nogle områder meget detaljeret, men der bedyres, at det det ikke er hensigtsmæssigt, at pege på "færdige løsninger".

Nej, det er venligt, at lokalplanene ikke vil bestemme løsninger. Nu skulle man tro, at Jørgen Lundsgaard er på rette vej, ved at foreslå rådhusets farve, da rådhuset ligge inden for samme zone som lokalplanen, men nej "Farven skal afstemmes med facadens karakter og afstemmes med helheden i husrækken", så man må ikke skille sig ud her.

Så altså, hvis du tænker på at drive forretning i bymidten, så spørg din kandidat til byrådet, om han/hun er til pastelfarver eller jordfarver inder du lægger dig fast på en profil. Derefter får du hårdt brug for designeksperter.

Jeg ser frem til at arbejde videre med en revision af lokalplan 1.290.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
OB

Det klædte OB igen at overfalde modstanderen

Annonce