Annonce
Debat

Debat: Landbrug & Fødevarer står helt på mål for vores annoncer

Annonce

Svin: Kjeld Hansen beskylder i Avisen Danmark lørdag Landbrug & Fødevarer for at lyve og manipulere i annoncer, vi har indrykket om antibiotikaforbruget i dansk griseproduktion.

Kjeld Hansen præsenterer sig som gårdejer og journalist. For folk der ikke kender ham, så er han også landets formentlig største hader af moderne landbrug, som han aldrig forsømmer en mulighed for at kritisere. Om der er belæg for det eller ej.

Denne gang – som så ofte før – er der ikke fugls føde på kritikken – og lad mig da bare slå fast: Landbrug & Fødevarer står helt på mål for annoncen.

Vi taler selvfølgelig sandt, når vi skriver, at danske griseproducenter har et lavt antibiotikaforbrug – også når vi bruger formuleringen ”danske grise får mindre antibiotika end de fleste”.

Vi skriver klart og tydeligt ved grafen, at der er tale om mg. pr. produceret kg. husdyr. Vi skriver også i brødteksten, at ”Danmark har et af verdens laveste forbrug af antibiotika i husdyrproduktionen”. Og for at det ikke skal være nok, så skriver vi i teksten efterfølgende, at ”Danmark endnu en gang er det land med det laveste antibiotikaforbrug i husdyrproduktionen, når vi sammenligner med øvrige europæiske lande med en stor griseproduktion”.

Vi kan kun drømme om, at vi har sammenlignelige tal i Europa udelukkende baseret på antibiotikaforbruget til grise, men det er desværre ikke alle lande, der har lige så god styr på forbruget og er lige så transparente som Danmark.

Til gengæld ved vi, at de lande, man typisk finder grisekød fra i danske supermarkeder, altså de lande vi viser i annoncen, har en stor griseproduktion, og at en væsentlig del af antibiotikaforbruget i husdyrproduktionen i de lande, inklusiv Danmark derfor går til grisene. Det er tale offentlige data fra EU’s lægemiddelagentur og de bedste, der er til rådighed.

Kjeld Hansen skriver også, at rapporten advarer mod at bruge data, som vi gør i annoncen.

Naturligvis kan man ikke bare tage rapporten og sammenligne det hele, alle tal og alle lande én til én. Netop derfor sammenligner vi ikke de store griseproducerende lande med for eksempel Norge, der har en stor lakse-produktion og derfor helt naturligt har et andet og lavere antibiotikaforbrug. Vi har til gengæld Holland med, som viser, at vi ikke er de eneste i Europa, som er i stand til at producere mange grise uden et højt antibiotikaforbrug.

Erik Larsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde

Løbsarrangør forsøgte at tiltvinge sig adgang til godsejers skov: De vil tjene penge på at løbe i min natur

OB

Ryan ser frem til "Judas"-råb i Lyngby

Sydfyn

Sprængte hus i luften med et kilo sprængstof: Politiet ved ikke, hvor det kom fra

CORONAVIRUS

Live: Mundbindskrav i den kollektive trafik vil gælde året ud

Annonce