Annonce
Nyborg

Debat: Lad privatskoler tage over

Lars Petersen, byrådskandidat for Liberal Alliance, mener, at de private skoler kan overtage undervisning fra folkeskolerne. Privatfoto

Læserdebat: Suzette Frovin (SF) mener, at mere praktik og afskaffelse af uddannelsesparathedsvurderingerne i folkeskolen kan løse udfordringerne i Nyborg, hvor næsten hver femte elev ikke er klar til en erhvervs- eller ungdomsuddannelse.

Jeg er ikke enig med Suzette Frovin i løsningen. Det vil føre til, at flere elever skubbes videre i uddannelsessystemet til skade for dem selv.

I Nyborg Kommune går hver tredje elev i en fri- eller privatskole, hvilket der er en god grund til. Udgifterne til folkeskolen i Nyborg er ellers blandt de højeste i landets 98 kommuner. Alligevel er søgningen til privatskolerne den højeste i Danmark. Eleverne herfra har ikke samme udfordringer med at blive erklæret uddannelsesparat. Derfor foreslår vi i LA, at privat- og friskoler overtager undervisningen af børn fra de folkeskoler i Nyborg Kommune, der ikke formår at uddanne børn og unge til at blive uddannelsesparate.

Annonce

Jeg er enig i, at vejen mod voksenlivet ikke er snorlige. Men vi har i Danmark et uddannelsessystem, der giver muligheder for flere veje gennem uddannelsessystemet, og det skal vi fastholde i stedet for at forringe uddannelserne. Det har hverken eleverne eller samfundet fortjent.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fyn

Odenseansk kvinde bor i sydisraelsk by under raketangreb: Vi løber i pendulfart til beskyttelsesrummet

Nyborg

Borgermøde med coronapas

Faaborg-Midtfyn

Deltag i afstemningen: Als-Fyn-broen splitter fynboerne - René vil ikke flytte til Faaborg, hvis der kommer en bro

Annonce