Annonce
Nordfyn

Debat: Lad os få mere vild skov på Nordfyn

Bernt Nicolaysen er spidskandidat for Socialdemokratiet til kommunalvalget næste år. Han drømmer om en fremtid med større skovarealer på Nordfyn. Arkivfoto: Betty Rasmussen

Debat: Det lyder næsten for godt til at være sandt. Lad din plæneklipper stå, så kan du og vi alle vinde naturen tilbage. Enkelt og nemt.

Situationen i naturen lige nu er, at insekterne er i tilbagegang - både i antal og arter. De behøver levesteder, derfor giv din plæneklipper et hvil. Til gengæld kan du opleve en smuk have med nye og spændende sommerfugle, flere nyttige bier og andre interessante smådyr.

I Hjørring Kommune har kommunalbestyrelsen lavet en naturpolitik, inviteret og inddraget borgere til at deltage. Resultatet taler for sig selv: Fire gange så mange sommerfugle, dobbelt op på bier, 10 gange så mange svirrefluer og dertil alt det løse. En god plan, jeg personligt glæder mig til at følge over de næste år.

Det er, hvad inddragelse kan gøre - større ansvar for sig selv, for sine omgivelser og fællesskabet.

I et større perspektiv ønsker jeg, at Nordfyns Kommune følger op på borgernes ønske om mere natur. Mere skov. Mere vild skov - mere bynær vild skov. Maria Reumert Gjerding, præsident i Danmarks Naturfredningsforening udtaler:”Genforvilding er nøgleordet i de kommende danske nationalparker. Naturen skal have sin egen ret, helt uden vores indblanding”.

Jeg er helt enig. Tænk om vi kan byde vores borgere og gæster udefra til at vandre og løbe i større skovarealer i fremtidens Nordfyn. Måske er der en sø, mindre eller større som børnehave- og skolebørn kan nyde og bruge i undervisningsøjemed.


I et større perspektiv ønsker jeg, at Nordfyns Kommune følger op på borgernes ønske om mere natur. Mere skov. Mere vild skov - mere bynær vild skov.


Vi har vores regering med på ideen, idet regeringen har lanceret en klima-skov-fond, som skal udtage mindre god landbrugsjord til fordel for ny og mere skov. Lad os sammen komme i gang.

Forsiden netop nu
Nyborg

Sundhedshus på giftig grund

Middelfart

76.457 biler om dagen: Efter 50 år kan Lillebæltsbroen få brug for en makker til at klare trafikpresset

Erhverv For abonnenter

Lukkede fabrik i Ringe: Nu tjener fynsk kæmpe koncern penge igen

Kerteminde

Smitten stiger i Fyns corona-hotspot - nu kommer det mobile testcenter: Se de tre steder, hvor du kan blive testet