Annonce
Debat

Debat: Lad os få et vidensråd om alternativ behandling

Sundhed: Mellem jul og nytår beskrev Avisen Danmark, hvordan Det Konservative Folkeparti vil styrke patientsikkerheden i mødet med farlig alternativ behandling. Søren Pape Poulsen, partiets formand, fortalte blandt andet, at man vil sætte hårdt ind overfor alternative behandlere, der eksempelvis påstår at kunne behandle kræft med urtete eller andet.

Om der skal fængselsstraffe til, som det foreslås, er ikke op til mig at vurdere, men jeg hilser det politiske fokus på området mere end velkomment. Det er meget positivt, at de konservative har fokus på patienternes sikkerhed. Det er også helt nødvendigt at styrke patientsikkerheden i mødet med farlige alternative behandlere. Hvis det skal blive til virkelighed, er der både brug for politisk fokus på alternative behandlere, men også for at myndighederne rent faktisk fører tilsyn med de alternative behandlere. Der er blevet oprullet alt for mange eksempler, hvor mennesker i en desperat situation lokkes med indholdsløse løfter om helbredelse.

Lægeforeningen bakker desuden fuldt og helt op om at få nedsat et vidensråd om alternativ behandling. Sammen med Danske Patienter har vi tidligere foreslået netop det. Et vidensråd vil på et videnskabeligt grundlag kunne guide patienterne og dermed give større chance for, at patienterne ikke bliver vildledt. For vi læger ville vidensrådet også gøre det lettere at vejlede patienterne om fup og fakta om alternative behandlinger.

Det glæder mig, at sundhedsminister Magnus Heunicke i en kommentar til Avisen Danmark fortæller, at han har særligt fokus på sikkerheden for patienter, som bruger eller vil bruge alternativ behandling, og at han vil søge en fælles løsning på tværs af Folketinget. De radikale har også signaleret, at der skal sættes ind for at styrke patientsikkerheden overfor farlig alternativ behandling.

Der burde altså være lyse udsigter for, at et bredt politisk flertal vil sætte ind og beskytte patienters sundhed. Og det siger jeg ikke, fordi jeg vil have et opgør med alternativ behandling. Det siger jeg, fordi mange danskere benytter sig af det hver dag. Netop derfor er det vigtigt, at der bliver strammet op på det område, hvor behandlingerne er til direkte fare for patienten. For patientsikkerhedens skyld håber jeg, det sker hurtigst muligt.

Andreas Rudkjøbing
Annonce
Kerteminde For abonnenter

Hårdtprøvede lejere barrikaderer sig mod rotter: - De skramlede i væggen bag mit sengegærde

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: 756 nye smittede - positivprocenten er den højeste i 10 uger

Annonce
Annonce
Annonce
Middelfart For abonnenter

Kraftige naboprotester tvinger Kvickly til at tage mere hensyn: Varehus må skrotte halvdelen af udvidelsesplaner i villakvarter

Assens For abonnenter

26-årig havde oversavet jagtgevær i skab på arbejde: - Jeg troede, det var et godt gemmested

Odense

19-årige Rosa har åbnet butik med egne designs midt i Odense: - Jeg var altid hende, der mødte op og lignede en regnbue

Erhverv For abonnenter

Succes-virksomhed lader sig opkøbe: Nu skal det være slut med at takke nej til kæmpe vindmølle-ordrer

Middelfart

Taget på fersk gerning: Polsk vognmand må efterlade lastbil i Danmark

Navne For abonnenter

Gift i 65 år: - Og nu render du også med min tjenestepige!

Danmark

Tirsdagens coronatal: 756 nye smittede - positivprocenten er den højeste i 10 uger

Navne

Vielse og barnedåb i Rolfsted

Erhverv

Kirsten sælger sidste bid af sin mands firma: - De interesserede tænkte nok, at jeg var et let offer

Erhverv

Marcus og Marius drømmer om at overtage slægtsgården: - Men det bliver svært uden investorer udefra

Nyborg

Reddet på målstregen: Balletskolen flytter til musikskolen

Odense For abonnenter

Carlos Daabas anholdt i Bulgarien: På flugt siden politiet droppede håndjern på vej til arresten - Han ønsker at vende hjem

Nordfyn For abonnenter

Odense kan være uoverskuelig for ældre: - Vi kommer nok "aller" til at prøve letbanen

Annonce