Annonce
Kerteminde

Debat: Lad os binde Revninge og Flødstrup sammen!

Aksel Hundslev vil have en ordentlig cykelsti mellem Revninge og Flødstrup.  Arkivfoto: Morten Pape

Lokaldebat: Det er farligt at være cyklist mellem Revninge og Flødstrup. Der er ingen cykelsti, som der er på vejen, som støder op til dem: Kerteminde-Revninge og Ullerslev-Flødstrup. På den stærkt trafikerede vej uden cykelsti kan store lastvogne og busser nok blæse cyklister om kuld. Faren får mange af os til at tage bilen.

Imidlertid er der håb om bedring på vej, hvis – i første omgang – Kerteminde og Nyborg kommuner vil:

I aftalen om grøn omstilling af vejtransporten, som regeringen og dens støttepartier, SF, EL og RV, har indgået, er der afsat 520 millioner kr. til fremme af cyklismen. Med andet ord: Cykelstier.

Nu frigives den del af beløbet, altså puljen til kommunale projekter på 150 millioner kr., som skal gå til cykelstier. Det er det beløb, som kan komme en strækning som den nævnte til gode. Det er endnu ikke besluttet, hvilke kommuner der får pengene. Det vil næppe blive en ’først til mølle…’- fordeling; men det vil gavne at være hurtig på aftrækkeren!

Derfor en opfordring til Kerteminde og Nyborg kommuner om at beslutte anlæggelse af en cykelsti - og hurtigst muligt søge om at få del i de rare penge!

Kerteminde vil kunne glæde sig over at have en meget kortere strækning end Nyborg. Det er væsentligt, fordi kommunerne skal betale 50 procent af anlægsudgiften. Af den grund kan det være, at lokalpolitikerne vender skråen i munden et par ekstra gange, før de beslutter. Men vend den ikke alt for mange gange, for der er et kæmpe-behov for cykelstien!

Når cykelturen fra Flødstrup til Revninge bliver sikret, vil der lyde en fornøjelig kimen med cykelklokkerne. Jeg skal gerne deltage – og lade bilen stå!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Assens For abonnenter

78-årig bragede ind i Dittes bil og stak af: Så fandt hun tilfældigt bilen på deres fælles værksted

Odense

Beboere kæmper med vanvidskørsel: Påvirket bilist bragede ind i vejtræ ved legeplads

Kerteminde

Røveri mod Circle K: Mand med Netto-pose truede med 20-25 centimeter lang kniv

Annonce