Annonce
forside

Debat: Lad nu Ærø tjene penge på bryllupper

Søren Hillsers (R), medlem af kommunalbestyrelsen i Faaborg-Midtfyn Kommune og folketingskandidat i Faaborg-Ærø-kredsen. Arkivfoto: Laust Jordal

Læserbrev: Det er efterhånden blevet en dårlig vane for regeringen, at den fjerner indtægter fra kommunerne rundt om i landet. Der er ikke meget råderum tilbage ude i de enkelte kommuner. Der er flere eksempler. Først formåede regeringen ikke at få flertal for en ny og forbedret udligningsordning imellem kommunerne.

Nu er det seneste eksempel, at Ærø Kommune skal have frataget indtægter ved at være vært for bryllupper og alle de tiltag, der hører med omkring det enkelte bryllup. Ærø har arbejdet hårdt, nytænkende og vedvarende igennem flere år for at blive kendt som bryllupsøen over dem alle. Det er i høj grad lykkedes. Flot arbejde, Ærø.

I den seneste tid har der været nogle eksempler på, at der er indgået proformaægteskaber. Det skal man naturligvis ikke acceptere. Men som i så mange andre tilfælde i de senere år så er regeringen voldsomt optaget af at signalere handlekraft via symbolpolitik til glæde for den yderste højrefløj.

Jeg vil derfor også her opfordre regeringen til at løse reelle problemer ude i virkeligheden. Find en mindelig løsning på den udfordring, der kan være med proformaægteskaber, men gør det uden at trække tæppet væk under Ærøs bryllupsindustri. Ærø skal ikke straffes for at tjene penge. Resten af landets kommuner skal heller ikke straffes for, at Ærø tjener penge.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1944: Kager og wienerbrød slipper op

1994 Biskop Vincent Lind må godt udtrykke sig meget direkte og i ret så skarpe vendinger, når han beskæftiger sig med klager fra et yderst omstridt medlem af menighedsrådet ved Vor Frue Kirke i Odense, nemlig overlærer Niels Gertsen. Det har biskoppen fået både Kirkeministeriets og en nu forhenværende kirkeministers ord for. Flere års problemer omkring Niels Gertsens arbejde i menighedsrådet med masser af klagesager nåede et højdepunkt i midten af april. Da besluttede et flertal af menighedsrådets medlemmer at smide Niels Gertsen ud. Han måtte da også holde sig væk i nogle måneder, inden biskop Vincent Lind afviste flertallets beslutning, da juraen bag eksklusionen ikke var i orden. 1969 Fjernseerne hørte i morges den ellers så ligevægtige reporter, Claus Toksvig, forkynde fra kontrolcentret i Houston: Månen er landet! Alt klappede med en præcision, der endog overgik den, som forbløffede alverden i forbindelse med det første besøg på Månen i sommer. Klokken 7.53 (dansk tid) stod landingsfartøjet ”Frygtløs” på nøjagtig det forudbestemte sted i ”Stormenes Hav” med månesonden ”Surveyor” liggende i umiddelbart nærhed. Formiddagen gik derefter for astronauterne med forberedelserne til de to ekspeditioner ud i den nærmeste omegn, der er planlagt i dag og i morgen, og hvis udfald bliver afgørende for de rent videnskabelige resultater af den anden rejse til Månen. 1944 Bagerne er stadig hårdt spændt for med hensyn til deres rationer. Det er begrænset, hvor meget de kan bage dagligt, og undertiden slipper både kager og wienerbrød op tidligt på eftermiddagen. Efter hvad vi erfarer har bagerlauget i Odense nu henstillet til medlemmerne, at de holder deres butikker åbent til i hvert fald kl. 18 på alle hverdage, også selv om alle kagerne er udsolgt. Det skal stadig være muligt for folk at kunne købe brød, når de er på vej hjem fra arbejde. Flere bagerforretninger forudser, at de må holde lukket mellem jul og nytår, da månedens rationer af smør og sukker vil være opbrugt til jul. Desuden har bagerne problemer med at skaffe papir og poser nok til kager og brød.

Annonce