Annonce
forside

Debat: Lad nu Ærø tjene penge på bryllupper

Søren Hillsers (R), medlem af kommunalbestyrelsen i Faaborg-Midtfyn Kommune og folketingskandidat i Faaborg-Ærø-kredsen. Arkivfoto: Laust Jordal

Læserbrev: Det er efterhånden blevet en dårlig vane for regeringen, at den fjerner indtægter fra kommunerne rundt om i landet. Der er ikke meget råderum tilbage ude i de enkelte kommuner. Der er flere eksempler. Først formåede regeringen ikke at få flertal for en ny og forbedret udligningsordning imellem kommunerne.

Nu er det seneste eksempel, at Ærø Kommune skal have frataget indtægter ved at være vært for bryllupper og alle de tiltag, der hører med omkring det enkelte bryllup. Ærø har arbejdet hårdt, nytænkende og vedvarende igennem flere år for at blive kendt som bryllupsøen over dem alle. Det er i høj grad lykkedes. Flot arbejde, Ærø.

I den seneste tid har der været nogle eksempler på, at der er indgået proformaægteskaber. Det skal man naturligvis ikke acceptere. Men som i så mange andre tilfælde i de senere år så er regeringen voldsomt optaget af at signalere handlekraft via symbolpolitik til glæde for den yderste højrefløj.

Jeg vil derfor også her opfordre regeringen til at løse reelle problemer ude i virkeligheden. Find en mindelig løsning på den udfordring, der kan være med proformaægteskaber, men gør det uden at trække tæppet væk under Ærøs bryllupsindustri. Ærø skal ikke straffes for at tjene penge. Resten af landets kommuner skal heller ikke straffes for, at Ærø tjener penge.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Odense For abonnenter

De trofaste-portræt: Efter fire bankrøverier fløjter Lars stadig hver eneste morgen

Fyn

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Fyn

På Vestfyn drømmer man om S-tog: Sidegevinst i fokus til velbesøgt jernbanemøde

Annonce