Annonce
Debat

Debat: Løsningen er ikke angreb på banker og sparekasser

Der var engang, at Bodil Udsen sang: ”Hvad i helvede går de rundt og gør i banken efter tre.” Det var i 1970 hun sang den sang, før der var noget, der hed coronavirus.

Men jeg kom alligevel til at tænke på den gamle sang efter, at Mette Frederiksen ved flere lejligheder har kritiseret pengeinstitutterne for deres adfærd under coronakrisen. Efter hendes mening er de blandt andet grådige, tager for meget i gebyrer og giver for lidt kredit.

Coronavirussen har ramt Danmark og ført til nedlukning af store dele af vores land. Situationen er svær og påvirker masser af mennesker og virksomheder, som kan risikere at miste deres økonomiske fundament.

En lang række hjælpepakker er lanceret fra politisk hold for at afbøde skadevirkningerne af sundhedskrisen. Men her mener jeg man skal huske, at pengeinstitutterne også løfter en vigtig samfundsmæssig opgave.

Som medlem af et repræsentantskab i en lokal sparekasse, Frøs Sparekasse, oplever jeg, at der arbejdes på at hjælpe ellers økonomisk solide kunder bedst muligt gennem følgevirkningerne af coronakrisen.

Det er til gavn for både kunder og pengeinstitutter, for det er nu engang sådan, at et lokalt pengeinstitut i særlig grad er knyttet til det område, som det udspringer af. Og når det går lokalområdet godt, går det også pengeinstituttet godt. Så jo flere kunder, der kommer helskindet gennem krisen, desto bedre er det, også på den lange bane for pengeinstituttet.

En rundspørge foretaget af brancheforeningen Lokale Pengeinstitutter den 6. april 2020 blandt en række medlemmer viser, at langt de fleste virksomheder, der har henvendt sig til dem om coronarelaterede lån m.v., har fået hjælp. Det skønnes, at der i gennemsnit er tale om mere end 95 procent. Det er et højt tal, også under normale forhold.

Så svaret på Bodil Udsens sang og Mette Frederiksens anklager er, at pengeinstitutterne knokler for at hjælpe flest mulige kunder gennem de økonomiske følgevirkninger af coronakrisen.

Carl Holst
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg For abonnenter

Massiv jordforurening nej tak: Flertal i Nyborg Byråd vil ikke købe den forurenede Lynfrosten-grund

Annonce