Annonce
Middelfart

Debat: Lægdommer i Middelfart Kommune: Er det noget for dig?

Steffen Daugaard opfordrer til, at man søger om at blive lægdommer. Foto: Kim Rune

Middelfart kommune søger i lighed med det øvrige Danmark lægdommere. I Dansk Folkeparti sætter vi i lighed med andre partier dette samfundsvigtige arbejde i højsædet. Man skal naturligvis have en interesse for samfundet og retsbevidstheden for at gå ind i arbejdet.

Jeg tænker ikke, at det skader, hvis man er et politisk menneske, der er levende interesseret i samfundsforhold. Interessen for straf og retfærdighed må komme i første række både i forhold til de anklagede, men også i respekt for de forurettede. At man kender samfundets opbygning og er enige i måden, vi har tre-delt samfundet på, er her helt essentielt for at gå ind i det vigtige arbejde, fortsætter han.

Har man den fornødne lyst, modenhed og ikke mindst overskud til arbejdet, er det helt sikkert givende både for den enkelte, men også for samfundet og de personer, der kommer ind i retssystemet. Det er vigtigt, at man behersker vores sprog og forstår vores kultur, da udfaldet af domme har afgørende betydning for andre menneskers liv og fremtid.

Sidste frist for ansøgning er den 10. februar 2019 på Middelfart Kommunes hjemmeside.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce