Annonce
Middelfart

Debat: Lægdommer i Middelfart Kommune: Er det noget for dig?

Steffen Daugaard opfordrer til, at man søger om at blive lægdommer. Foto: Kim Rune

Middelfart kommune søger i lighed med det øvrige Danmark lægdommere. I Dansk Folkeparti sætter vi i lighed med andre partier dette samfundsvigtige arbejde i højsædet. Man skal naturligvis have en interesse for samfundet og retsbevidstheden for at gå ind i arbejdet.

Jeg tænker ikke, at det skader, hvis man er et politisk menneske, der er levende interesseret i samfundsforhold. Interessen for straf og retfærdighed må komme i første række både i forhold til de anklagede, men også i respekt for de forurettede. At man kender samfundets opbygning og er enige i måden, vi har tre-delt samfundet på, er her helt essentielt for at gå ind i det vigtige arbejde, fortsætter han.

Har man den fornødne lyst, modenhed og ikke mindst overskud til arbejdet, er det helt sikkert givende både for den enkelte, men også for samfundet og de personer, der kommer ind i retssystemet. Det er vigtigt, at man behersker vores sprog og forstår vores kultur, da udfaldet af domme har afgørende betydning for andre menneskers liv og fremtid.

Sidste frist for ansøgning er den 10. februar 2019 på Middelfart Kommunes hjemmeside.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

En søndag med fitness i Korup

Klumme

Du tager fejl, Mette

Statsminister Mette Frederiksen talte i sin nytårstale for flere tvangsanbringelser af børn. Jeg er lodret uenig: Vi skal have som mål at tvangsanbringe så få børn udenfor hjemmet som muligt. Vores ambition som samfund må være at skabe gode rammer om børnene og familierne, så tvangsanbringelser bliver absolut sidste udvej. Vi har i dag to voldsomme problemer: at de allersvageste familier ikke bliver hjulpet godt nok, tidligt nok, og at det system vi anbringer børn i, ikke virker. Løsningen må for det første være at hjælpe familierne bedre, og for det andet at reparere anbringelsessystemet, så det også virker bedre. I dag går det alt for ofte galt for de anbragte børn. Halvdelen af alle unge hjemløse er tidligere anbragte. Meget få af de anbragte børn får en uddannelse. En skræmmende høj procentdel af de tidligere anbragte forsøger selvmord. Og rigtig mange anbragte børn får selv børn, der bliver anbragt. Lad os derfor fokusere på, hvordan vi undgår at anbringe børn! Man kan for eksempel støtte nybagte forældre, så de nye familier får en bedre start på livet sammen. Helt fra fødslen kan der tilknyttes socialt personale til de svageste familier, og de kan også få tid i særlige barselshuse, så en ny familie først kommer hjem, når de er parate til det. Vi skal også – under alle omstændigheder – styrke normeringen i vuggestuer og børnehaver, og have flere lærere i folkeskolen. For det er i de gode institutioner at vi dels skal opdage tidligt, når børnene ikke har det godt, og dels er i stand til at hjælpe de børn ekstra meget, der ikke har den store støtte derhjemmefra. I de tilfælde hvor det alligevel går galt, og et barn fjernes fra familien, skal vi sætte langt mere kvalificeret ind, end vi gør i dag. For eksempel med bedre plejefamilier. For eksempel med ordentlige vilkår for anbragte børn der fylder 18 år. Og absolut også med frivillige tilknyttet de anbragte børn, så de anbragte børn også har venner og mentorer, der ikke repræsenterer myndighederne. Vi vil fra radikal side gerne være med til at drøfte hvordan vi forebygger anbringelser, og hvordan vi forbedrer anbringelser. Men begge dele skal være på plads, før vi går ind i en diskussion om flere anbringelser.

Odense

Et skud tysk testosteron: For første gang i otte år har Odense Zoo atter en søløve-han

112

Mand vendte bil med anhænger på motorvejen

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];