Annonce
Kerteminde

Debat: Kynismen vil ingen ende tage

Annonce

Læserbrev: Flertallet af de folkevalgte, som borgene har vist den tillid at skulle styre kommunen, er blændet af Anders Bjældagers kynisme og klapper i deres små hænder, når de stolt melder ud på Facebook ”Efter et par forhandlingsdage er budget 2020-2023 for Kerteminde Kommune nu i hus. Alle er med i budgettet og blandt andet derfor skåler Enhedslisten med De Konservative.”

Sjovt nok er det kun alle de ting der er blevet penge til der nævnes i opslagene. Blåt flag på stranden og planter i vejkanten er jo vigtige mærkesager. Det kan enhver da forstå. Også de borgere der bliver berørt af besparelserne på handicap- og psykiatriområdet. De har jo deres førtidspension, på ca. 13.000 kr. om måneden, som de skal leve af resten af livet uden mulighed for at spare op til noget ekstra. Budgettet er nu så stramt for udsatte borgere at kommunens politiske udvalg skal drøfte om udsatte borgere har krav på et minimums rådighedsbeløb.

Kommunen har allerede hævet prisen på madservice med mere end 50 procent fra 2.400 til 3.685 kr. og så snart stigningen er vedtaget, foreslår Anders Bjældager at fjerne det personale, der tilbereder maden på et af bostederne. Så kan borgerne, som er udviklingshæmmede unge mennesker mellem 16 og 23 år se frem til en førtidspensionisttilværelse med vakuumpakket mad fra kommunens centralkøkken.

Så skal der indføres brugerbetaling på alle aktiviteter i kommunens tilbud, og står det til Anders Bjældager, skal bo- og støttecentre ikke længere have egne busser. De kan bruge offentlig transport eller flextrafik. Det vil afskære en stor del af denne målgruppe fra at få glæde af de blå badeflag og de flotte blomster i vejkanten.

Ulla Hansen. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce