Annonce
Debat

Debat: Kvalitet på plejehjem

Annonce

Læserbrev: Under overskriften ”Kritik af kommunal egenkontrol med ældreplejen” i Fyens Stiftstidende tirsdag d. 28. juli fremstår der en forskellig opfattelse af, hvad kvalitet og gode forhold er mellem det, staten forstår og det, kommunerne forstår. Det kunne i den sammenhæng være mere vigtigt og relevant at spørge beboer og pårørende på landets plejehjem, hvad der for dem er god kvalitet og gode forhold.

Administrerende direktør for Ældre Sagen, Bjarne Hastrup, opfordrer i samme artikel helt fornuftigt til, at kommende beboere på plejehjem og deres pårørende grundigt skal undersøge tilsynsrapporter - fra kommune og fra staten, vel sagtens - samt besøge forskellige plejehjem og dermed undersøge forholdende på forhånd, inden der træffes et valg at plejehjem.

I Odense Kommune (OK) er virkeligheden bare ofte den, at der er ultra kort tid fra, at en ældre borger bliver indstillet til at flytte deres hjem til et plejehjem, og hvor den ældre er meget svækket af alderdom for at kunne opfylde kriterierne til en plejehjemsplads, til at indflytningen er absolut nødvendig. Det er dermed ikke muligt for, at den ældre eller dennes pårørende kan opnå en dybere indsigt i, hvad der kendetegner de enkelte plejehjem, hvad angår kvalitet og forhold. Samtidig er valgmuligheder mellem plejehjem oftest meget begrænset og udledt af, hvor der er (ofte akut) plads, når der også skal tages højde for den ældres ønske for valg af et kendt område samt de pårørendes mulighed for at besøge den ældre i dennes nye hjem.

Jeg kan endnu engang opfordre til, at OK understøtter og udvikle de ansattes og ledernes faglige og personlige kompetencer samt arbejdsvilkår. Faglige og personlige kompetencer og kvalificeret ledelse er alt andet lige forudsætninger for kvalitet og gode forhold i pleje af og omgang med de ældre – meget mere end tilsyn og kontrol fra kommune og/eller stat.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Forslået og med begge arme i gips: Bente stødte sammen med flugtcyklist - nu er cyklen også forsvundet

Middelfart For abonnenter

Ikke for at tjene penge: Lokale erhvervsfolk investerer i marina-restaurant for at skabe liv i byen

Annonce