Annonce
Læserbrev

Debat: Kortere skoledage og (endnu) bedre SFO

Læserbrev: Børnene går alt for længe i skole, for der foregår også megen læring og dannelse udenfor klasseværelset. Det er på tide, at vi (igen) får skabt en reel varieret dag for børnene.

Kortere skoledage samt SFO og juniorklubber, der har mulighed for at tilbyde attraktive tilbud til børnene, er vejen frem. Vi skal sætte ressourcer af til SFO’er, hvor der både er tid, voksne og penge nok til, at der kan etableres friere lærings- og dannelsesmæssige aktiviteter, men også rum til at børnene på egne vegne kan disponere og prioritere deres gøren og laden selvfølgelig altid med mulighed for at få voksenhjælp, når og hvis det kræves. For de lidt større børn er det vigtigt, at der ligesom på SFO-området sættes tid, personale og penge af til juniorklubber, der har et varieret og spændende tilbud til de lidt større børn på programmet.

I forbindelse med udligningsreformen er der mange tal på bordet, og det er fortsat usikkert, hvor mange penge Svendborg Kommune kan budgettere med. Når vi hører borgmester Bo Hansen (S) og andre politikere udtale sig, er de dog alle optimistiske i forhold til, at der vil komme en del penge, der vil kunne gå til at forbedre velfærden.

Set i det perspektiv synes jeg, det er væsentligt, at vi i Svendborg Kommune tænker visionært og fremadrettet. Det er helt afgørende at pengene fra udligningsreformen bliver prioriteret fornuftigt og med et langsigtet mål for øje.

Vi har netop været igennem et folketingsvalg, der har stået i minimumsnormeringernes tegn. Der skal kontinuerligt være et kæmpe fokus på området for de allermindste børn, for når vi prioriterer børnene fra de er helt små, så vil de have langt bedre forudsætninger for at klare sig godt videre op i skole- og resten af livet. Vi vil i SF arbejde hårdt og vedholdende for implementering af minimumsnormeringerne og dermed bedre forhold for de yngste børn. Regeringen og dets støttepartier har fordelt de første 500 millioner kroner til kommunerne, som er starten på en fuld minimumsnormering i Svendborg Kommune i 2025.

En del af de penge som Svendborg Kommune vil kunne budgettere med i forlængelse af en ændring af udligningsreformen, mener jeg skal prioriteres til skolebørnene i kommunen. Det er vigtigt, synes jeg, at børnene prioriteres videre op i skolelivet. En god dagpleje, vuggestue og børnehavestart skal ikke sættes overstyr. Det er, efter min opfattelse, altafgørende, at også skolebørnene har/får de allerbedste rammer til at udvikle deres forskellige potentialer. Det mener jeg, vi bedst og mest fornuftigt gør ved, at mulighederne for at kombinere leg og læring bliver større og bedre for alle børn. Det er essentielt, at alle børns behov, personlige, sociale og faglige kompetencer kommer i spil.

Den håbe- og forventningsfulde far, folkeskolelærer og medlem af SF

Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Rynkeby Foods tjener atter penge

Annonce