Annonce
Kerteminde

Debat: Konservative vil have bedre udefaciliteter i daginstitutionerne

Anne Fiber er byrådsmedlem for De Konservative i Kerteminde. Foto: Kim Rune
Annonce

Læserbrev: Det sidste halve år har corona-situationen forlangt meget af os alle. Den har forlangt meget af vores børn, der har skulle lære om eksempelvis skrap hygiejne og afstandsregler. Den har forlangt meget af vores personale i institutionerne, hvor den har krævet nytænkning og gå-påmod, og det er tydeligt at se, at man rundt omkring har taget ansvaret og udfordringerne på sig.

Af corona-tiden har vist sig mange succeshistorier om det muliges og kreatives kunst. Pædagogerne har opdaget, hvordan børnene trives udendørs i mindre grupper, og man har formået at vende regler til nye muligheder. Det er blevet tydeligt, at der udendørs er rigtig gode muligheder for at understøtte børnenes udvikling og motorik, og man kan pirre nysgerrighed og forståelse for årstider og naturen, for der er bogstaveligt talt højt til himlen. Desværre er udemiljøerne p.t. ikke gearede til dette – men mulighederne er åbenlyse og realisérbare.


Vi skal have optimeret daginstitutionernes udemiljøer, blandt andet med læ for sol, vind og regn, ny beplantning og sansemiljøer

Anne Fiber


Derfor håber vi Konservative, at det vil lykkes at få resten af byrådet til at bakke op om en fremrykning af de anlægsinvesteringer, som er nødvendige for hurtig igangsætning allerede i 2021. For vi skal have optimeret daginstitutionernes udemiljøer, blandt andet med læ for sol, vind og regn, ny beplantning og sansemiljøer.

Forhåbentlig er pandemien snart en saga blot – så dette er ikke kun ud fra et sygdomsperspektiv. Men når de gode erfaringer er der, og mulighederne er så åbenlyse, så skal vi støtte op hurtigst muligt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce