Annonce
Debat

Debat: Konsekvenserne af uansvarlig ældrepolitik

Synspunkt: Med udgangspunkt i de mange, mange rosende og opmuntrende reaktioner på mit indlæg her i avisen i onsdags den 17. februar, føler jeg mig på vegne af mange andre pårørende og også fagpersoner inden for ældreplejen foranlediget til at fortsætte debatten om kritisable arbejdsforhold rundt omkring på vore plejehjem.

Det handler nemlig ikke kun om den så omdebatterede ældremad, som i parentes bemærket, slet ikke er færdig debatteret, men i lige så høj grad om konsekvenserne af den såvel uanstændige som uansvarlige ældrepolitik, som i en lang årrække har resulteret i én konstant række af personalereduceringer. De beslutningstagende politikere har behændigt kunnet camouflere alle nedskæringer som faktiske forbedringer for de ældre – fuldstændig som de nu vil pakke den skamfulde næsten iværksatte madordning ind som ”stjernestunder” med frisk mad to gange om måneden.

Vi – undertegnede og rigtigt mange andre pårørende – ønsker nu som efterhånden talrig gruppe, og flere kommer dagligt til, at konfrontere de politisk ansvarlige politikere op til det forestående kommunalvalg med de allerede iværksatte og dokumenterbare forringelser samt aftvinge dem viljen- eller måske mangel på samme – til aktivt at indgå i arbejdet med etablering af en ændret værdig ældrepolitik, som bygger på et mere respektfuldt menneskesyn end tilfældet er for nærværende.

En indsats, som både vi som pårørende, personale og almindelige borgere i byen som helhed kan komme til at føle os trygge ved – måske endda stolte over? De ansatte på plejehjemmene yder på trods af alle pålagte urimelige arbejdsforhold vedrørende pasningen af vore familiemedlemmer en stor, stor indsats, som alle vi pårørende nærer den dybeste respekt for. Derfor skal kritikken her ikke rettes mod hverken medarbejdere eller ledelse på plejehjemmene men ensidigt mod beslutningstagerne.

Der er forhold i Odense Kommunes ældrepolitik, som lader så meget stå tilbage at få ryddet op i, at vi nu ser os nødsaget til at inddrage flere instanser end Fyens Stiftstidende i vort fortsatte virke for de af vore medborgere, som vi trods alt skylder tak for opbyggelsen af det samfund, de fleste af os nyder godt af i dag. Det er medborgere, som om nogen fortjener at få lov til at opleve en anstændig sidste epoke af deres liv. Glem ikke det.

Kommende kontakter til støtte for vores sag kan ud over Fyens Stiftstidende blive ældreminister Astrid Krag, ældrerådmand Søren Windell i Odense og ikke mindst de sociale medier for at opnå en vis lydhørhed. Det skal ikke kun være i Århus og Randers kommune, som fortjent har fået det kritiske søgelys rettet imod sig i behandlingen af deres plejehjemsbeboere

Vi føler os i Odense Kommune regulært snydt i forhold til den udskrevne ekstra Velfærdsskat med løfte om tiltrængte forbedringer af bl.a. velfærden på ældreområdet. Kan der fremvises dokumentation på lovede forbedringer på dette område, eller er den i stedet gået til ambitiøse letbaneprojekter, kunstgræsplæner, salg af offentlige bygninger og mange andre mere synlige prestigeprojekter udad til? På plejehjemmene er der i hvert fald endnu ikke registreret noget mærkbart serviceløft. Tangerer det ikke et mærkbart løftebrud – igen? Gid nogle ville få røde ører, tænke sig om og sadle om i tide. Og så for øvrigt – hvor er Ældre Sagen henne i hele denne sag?


Tangerer det ikke et mærkbart løftebrud – igen?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Kunde fik 300 kroner for et P. S. Krøyer-værk: Er det rimeligt, at antikvitetshandleren nu sælger det for 7.000 kroner?

Annonce