Annonce
Debat

Debat: Kommunens spareforslag er gode nyheder for bierne

Lokaldebat: Det er sjældent man byder spareforslag velkommen, men denne gang, er Middelfart Kommune kommet med et rigtig godt et af slagsen.

Spareforslaget er ret simpelt - man sparer på græsslåningen af vejrabatter og grøfter i kommunen. Kort fortalt, forventer kommunen at spare 100.000 til 200.000 kroner om året ved kun at slå græsset én gang om året.

Når vi kigger på de mange vejstrækninger vi har i kommunen, bliver det til et meget stort samlet areal. Ved at lade vejrabatter og grøfter gro vildt, skaber vi små oaser for insekter og bier. Disse små oaser er igen med til at skabe bedre vilkår for især de fugle, der netop lever af større insekter. Dette er rigtig gode nyheder for vores natur og biodiversitet.

At spare på græsslåningen i vejrabatter og grøfter er kun et lille skridt i den rigtige retning. Vi ser ofte nyslåede græsplæner foran virksomheder, hvor små robotplæneklippere kører rundt i døgndrift for at slå græsplænen.

De nyslåede græsplæner skal signalere, at virksomhederne har styr på det, men hvad nu hvis vi blev enige om, at det signalerer overskud at lade græsplænerne vokse vildt? At der var flotte vilde blomster og en mangfoldighed af insekter og bier, der sværmer omkring i det naturlige miljø. At vi i vores haver laver områder, hvor vi lader naturen råde.

Det er ikke kun godt for vores natur og biodiversitet, men det sparer også både penge og tid, så vi kan fokusere på andre ting.

Annonce
- Red bien og spar penge, mener læserbrevsskribent Morten K. Thomsen, formand for SF Middelfart.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Omtale. FS var tavs om Don Juan

Læserbrev: Fyens Stiftstidende skal have ros for at lave gode foromtaler af kulturelle begivenheder på Fyn. Læserne får på denne måde en påmindelse om, at koncerten, udstillingen, teaterstykket og så videre snart har premiere, og man kan samtidigt få inspiration til, om det måske var en kulturbegivenhed, man kunne tænke sig at opleve. Foromtalerne er meget nyttige for læserne, uanset hvilken form de tager: baggrundsinformation, interview med kunstneren, en skuespillers dagbogsoptegnelse inden premieren osv. Bortset fra notitser i Det Sker-sektionen, har FS ikke omtalt Den Fynske Operas opførelse af Don Juan fra den 29. november til 7. december 2019. Mozarts Don Juan, som også kaldes operaernes opera, er en af Den Fynske Operas største forestillinger i 2019-2020-repertoiret, og operaen fik end ikke en anmeldelse fra FS. Det er især en skam, da forestillingen godt kunne have raget rigtigt mange stjerner til sig. Instruktøren og pianisten Jacob Beck havde kreeret en genial sammenblanding af komedie og tragedie, tale på dansk så alle kunne forstå handlingen og de smukke arier på italiensk. Man grinte rigtigt meget og kunne samtidigt nyde de yderst professionelle operasangeres smukke arier og levende skuespil. Alt i alt er det en forestilling, som appellerer til et ungt publikum, og det ville have være fornemt, hvis FS kunne have været med til at fremme dette. Operagængere er nok nogle af de mest trofaste avisabonnenter, så det er nok ikke klogt at skuffe dem for meget med tavshed om vigtige operabegivenheder på vores ø.

Danmark

Live: Syv mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter omfattende politiaktion - følg forløbet her

Danmark

Seks mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter politiaktion

Annonce