Annonce
Nyborg

Debat. Kommunen skal ikke være reklamebureau for private

I Nyborg Kommune har man på bare to uger set to tilfælde, hvor det kommunale har til sinde at agere reklamebureau for private virksomheder. Det ene - som dog blev trukket tilbage, da en borger råbte det op - var, at Nyborg Bibliotek ville lave et arrangement, hvor man kunne lære at handle ind på nettet.

Dette er der ikke noget galt i, men når man ligefrem nævner specifikke firmaer og nævner dem i facebook-opslaget, så kan man da ikke andet end tænke, at der har været en form for interaktion mellem de gældende firmaer og Nyborg Kommune.

Dette ser jeg som en direkte ignorering af Handelsstandsforeningen og de lokale indkøbsmuligheder, hvor der alene inden for bygrænsen er 10.

Den anden hændelse er, at vores borgmesterparti vil indføre et privat alternativ til den offentlige, skatteunderstøttede hjemmepleje. Og det på trods af, at man gang på gang ser private plejefirmaer, der må erklære sig konkurs.

Dette private alternativ er dog ikke et frit valg af plejefirma. Det er et felt af måske fire plejefirmaer, som er udvalgt af "byrådet".

Det er absurd, at man i en kommune, hvor der ikke har været forespørgsel fra borgere om private muligheder, vil gennemtvinge et partisk forslag i kommunalbudgettet.

Denne form for reklame for private plejefirmaer er ikke en opgave, man som kommune skal tage på sig.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Ejendomsmæglere afviser at annoncere for kommunens grunde: - Vi driver forretning, ikke filantropi

Annonce