Annonce
Kerteminde

Debat: Kommunen malede sig op i et dumt hjørne

Læserbrev: Har i dag (9/6) læst om sagen mod Yvonne Bæk Rasmussens, og der er ingen tvivl om, at hendes udtalelser mod den dengang pensionerede skoleleder var helt uantagelige, men jeg kan med min bedste vilje ikke se, at hun har været i nærheden af den paragraf, hun anklages for at have overtrådt.

Uanset hvor meget, man læser om §119, §119a med underpunkter samt, hvad man ellers kan finde, fremgår det overalt klokkeklart, at det handler om, at den offentlig ansattes arbejdsfunktion ikke må hæmmes af hverken trusler, vold, chikane eller krænkelser. Det er helt åbenlyst, at det er arbejdsfunktionen, der skal beskyttes, og der er intet, i disse paragraffer, der bare antyder, at de også skal eller kan gælde for følelser hos pensionister, selvom disse tidligere måtte have været i offentlig tjeneste.

Når der står "i udførelse af tjenesten eller i anledning af samme," kan dette således kun betyde, at de ansatte hverken må trues eller andet i deres arbejdstid, eller når de holder fri, da det sidste kan få konsekvenser for deres evne til at udføre deres job optimalt, når de igen kommer på arbejde. Fortolkninger om beskyttelse af pensionister vil være misbrug i kraft af paragraffernes øvrige tydelighed.

Ja, det kunne have været klaret i mindelighed, hvis ikke det først var lykkedes kommunen (Tim Jeppesen) at male sig op i et dumt hjørne.

I øvrigt mener jeg, at krænkede pensionister og andre selv skal lægge sag an, hvis de føler, de har behov.

Annonce
Yvonne Bæk Rasmussen. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Byggeri til 400 mio. kroner: Odenses borgmester glæder sig over ny kæmpemæssig investering i Odense

Leder For abonnenter

Byfester og markeder slipper for dyrt papirnusseri: En prisværdig skrotning

Man kan undre sig over, at et ministerium udsteder nye regler, hvor de negative virkninger er langt større end den mulige gevinst. Og at man fra politisk hold ikke kvæler den slags administrativt makværk, inden det forlader ministerkontoret. Men ud fra mottoet "bedre sent end aldrig" kan man også rose en minister, der ikke er bange for at smide en forfejlet regel i papirkurven. Ekstra prisværdigt er det, hvis skrotningen bremser overflødigt bureaukrati, som samfundet har rigeligt af. Lad os vælge den positive tilgang: Skulderklap til boligminister Kaare Dybvad Bek, som dropper en tåbelig ændring i et bygningsreglement. Ændringen ville gøre arbejdet surt for masser af frivillige, som bruger deres fritid på at gøre livet sjovere for tusinder af danskere. Hvis en række fynske folketingsmedlemmer nåede at presse ministeren, sådan som de ifølge Kertemindes borgmester Kasper Olesen lovede at gøre, må de gerne tage en del af æren. Den nu droppede ændring drejer sig om de byfester og markeder, som holdes overalt i landet. Nogle er velkendte og traditionsrige, andre dukker op og lukker igen. Fælles for dem alle er, at de er populære og at de primært arrangeres og drives af frivillig arbejdskraft. Ofte får arrangørerne hjælp af lokale idrætsforeninger, som honoreres med et beløb til den altid trængende klubkasse. Bortset fra fuldemandstvister og lidt trafikkaos har der aldrig været problemer med disse folkelige arrangementer. Så hvad der fik Transport- og Boligministeriet til at lancere stramninger, der skulle træde i kraft 1. januar, er svært at fatte. Men i hvert fald: Det var nu ikke længere nok, at kommunen enten gratis eller mod et beskedent gebyr lavede en pladsfordelingsplan. Nu skulle en plantegning laves af en ekstern certificeret brandrådgiver til mellem 1200 og 1500 kroner i timen. For et lille marked ville den samlede pris blive over 10.000 kroner. Dertil kom mere papirbøvl. Ifølge formand for Sammenslutningen By- og Markedsfester, Otto Skak, ville denne ekstraudgift og dette ekstraarbejde få mange foreninger til at lukke ned - til ærgrelse for mange og til gavn for ingen. Nu kan - med Dybvad Beks ord - frivillige bruge kræfterne på at være frivillige. En selvfølge, kan man tilføje.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Annonce