Annonce
Debat

Debat: Kommentarer til solceller

Annonce

Læserbrev: I mandags var der en replik vedr. solceller, forfattet af Ole Nordahl Pedersen (ONP). Det vil jeg gerne knytte et par kommentarer til.

Det er nu ved at være to år siden, daværende energiminister Lars Chr. Lilleholt ødelagde humøret hos 85.000 solcelleejere, ved egenhændigt, udenom folketinget, at ændre den lov fra 2012, han selv havde været fortaler for, og som ikke måtte forringe forholdene for solcelleejerne.

Som ONP skriver, fik vi fra Energinet i december 2018 et brev om, at vi skulle overgå til timeafregning. Der står også, at de har beregnet årlige meromkostninger på 200-500 kr. (ikke 400-600), det er imidlertid det, som de beregner som merudgift til moms af vores køb af strøm. De har ikke taget stilling til andre ekstraomkostninger. Det er der til gengæld andre, som har.

Nogle har regnet sig frem til flere tusinde kroners tab, når man regner indkøb af strøm, værdiforringelse og forrentning af anlægget sammen. Det er rigtigt, at Energinet i deres regneeksempler skriver, at vi sælger strømmen til 35 øre pr. kwh og køber på andre tidspunkter til samme pris, plus deres fortjeneste plus moms.

Fakta er, at vi i årets første fem måneder har solgt strøm til fastsat spotpris for i gennemsnit 13,09 øre pr. kwh. Samtidig har vi købt strøm, når vi ikke selv laver noget, til en pris af 36,61 øre pr. kwh. plus moms, ialt 45,76 ører. Hvis man vel at bemærke køber samme sted.

Jeg vil samtidig råde solcelleejerne til at være opmærksom på, hvor man køber sin strøm. Os, som er under gruppe 6, som det hele handler om, skal sælge til Vindstød, et selskab behændigt oprettet af staten, Vindenergi Danmark og Capnova, og som i dag hører under Vattenfall. Vi kan også købe strømmen samme sted, men jeg har hørt om flere, som køber af deres lokale elselskab til helt andre, meget højere, priser. Vær også opmærksom på, at det kun er den del af dit forbrug, som ligger udover din egenproduktion, som du skal betale energi- og PSO-afgifter af.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde

Offer for knivstik i Munkebo er død: 29-årig mand sigtes for drab

Sydfyn For abonnenter

Pendlere på Svendborgbanen til politikere: Få styr på det her

Kerteminde

Drabssigtet erkender at have stukket med kniv: Det var nødværge

Annonce