Annonce
Læserbrev

Debat: Kommentar til dyrlæge Søren Nielsens indlæg om FAA 13. februar

Læserbrev: Søren Dyrlæge, du skriver i FAA 13. februar, at du er forvirret over FAAs nedlæggelse af Debatsiden. Det er du ikke alene om.

Jeg er sikker på, at den bedste debatredaktør i avisens historie, N.P. Nielsen, vender sig i sin grav. Han formåede at redde avisen fra undergang og blev endda priset for "Danmarks bedste debatavis" ud fra den store og livlige debat i den lille avis. Han og avisen blev udpeget af samtlige dagblade. Debatsiderne blev læst først - dernæst dødsannoncerne. Nu er FAA blevet et billedblad, selvom en avis, jævnfør ordbogen, er en samling trykte sider i større format og indeholder artikler, annoncer m.m., og udkommer daglig. Et billedblad består hovedsageligt af billeder – ligesom FAA.

Det er helt klart ansvarsforflygtigelse, når FAA kun vil bringe lokale indlæg, mens indlæg ud over andedamsniveau sendes til "en redaktør i Jylland", der har en stor papirkurv ved siden af sig, hvor vores indlæg ender. Man hører intet fra "den store koncern". Pågældende redaktør, Morten Vilsbæk, har forlængst vist, hvem der er "hans kerneskribenter".

Lad mig nævne den muslimske politimand, Elvir Abaz; professor Peter Lauritzen, der ikke skaber debat; den gamle kommunist, Hans Jørgen Bonnichsen, tidligere PET, og ikke mindst Svend Løbner med flere. Det er så enerverende og langt væk fra "en garanti for alsidighed på et liberalt, demokratisk grundlag", som avisen efter vedtægterne skal efterleve.

Mine tanker går til en vis tysker, dr. Göebbels, der var en mester i at knægte ytringsfrihed og føre befolkningen bag lyset!

Annonce
Erik Dagø. Foto: Michael Nørgaard
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Vildt uheld på E20: Tidligst om en måned har politiet et svar

Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1945: Færdselsuheld på Lyø for første gang i mange år

1995 Stiftstidendes medarbejder Bo Østlund kunne ikke finde sin tandbørste, men kæresten og passet var klar til London, da DR’s ”Husk lige tandbørsten” rullede over skærmen i aftes. Den fynske journalist var deltager i Casper Christensens populære underholdningsshow, hvor det gælder om at løse en opgave på tid. Da drejescenen svingede rundt, rummede den foruden Bo Østlunds skrivebord og to kolleger fra Odense også adskillige stakke af dagens Fyens Stiftstidende, der indeholdt bogstaverne til titlen på en kendt London-muscial. Med kollegernes hjælp fik Bo Østlund løst opgaven, og efter en nat på Hotel d’ Angleterre venter der Bo og hans kæreste en musical-oplevelse i London. 1970 Efter tre dages intenst flyttearbejde forlader Civilforsvarets Sektion Fyn i dag det gamle slot i Sandholt-Lyndelse, hvor korpset i snart 28 år har haft til huse. De 87 værnepligtige og den faste stab af officerer indlogeres nu under mere tidssvarende forhold på CF-kasernen i Middelfart, mens det har været nødvendigt at afskedige det civile personale på 10 ansatte. Flytningen, der sker af besparende årsager, rammer ikke alene det afskedigede personale hårdt. Det er med vemod, at den lokale befolkning siger farvel til garnisonen og den tryghed, som de mange CF-ere var med til at skabe. Blandt den faste stab af officerer er der tre af korpsmestrene, som var med til at flytte ind på det gamle slot i 1942. 1945 For første gang i mange år skete der i går en form for færdselsuheld på Lyø. Gdr. Jørgen Chr. Jørgensen var på vej ned til damperen med et læs kløverfrø. Da køretøjet befandt sig på Postbanken gled en sæk ned mellem hestene og vognen, og derved blev dyrene sky og satte i vildt løb fremefter. Gdr. Jørgensen faldt ned og kom til at sidde på vognstangen, mens køretøjet fortsatte ud over anløbsbroen. Den tunge vogn blev stående på molen, mens vognstangen knækkede og seletøjet blev revet over. Gdr. Jørgensen blev med tømmen om den ene arm og ben slynget ud over hestene, der også faldt i vandet. Det lykkedes for gdr. Jørgensen at komme fri og redde sig i land, men begge heste druknede.

Annonce