Annonce
Nordfyn

Debat: Klima på Nordfyn er et fælles ansvar

Lokaldebat: Klima har været et vigtigt emne de sidste måneder. Forhåbentlig kommer der vilje til forandring fra både EU og folketinget.

Men vi kan ikke blot overlade ansvaret for klimaet til de andre. Vi har alle et ansvar. Nordfyn skal også bidrage. Vi har brug for, at Nordfyns kommune, præcis som for eksempel i kommunerne Sønderborg og Frederikshavn, sætter en ambitiøs dagsorden for forandring mod at blive klimaneutral.

Vi var en gruppe af borgere fra Nordfyn, som tog på inspirationstur til Sønderborg: Deres Projekt Zero har som mål at reducere Sønderborg kommunes CO2 udledning til 0 i 2029.

Vi så et ambitiøst projekt, hvor man målrettet reducerer C02 udledning mange steder: isolering af boliger både hos private og i kommunens egne bygninger og boligforeninger. Reduktion af belastning fra transport, affaldssortering og behandling af spildevand.

En bred vifte af muligheder og fremfor alt en glød, en vision og en stolthed over deres projekt Zero. Vi så en kommune, hvor bevidstheden om klima og ressourcer var en del fra børnehaven og op gennem uddannelsessystemet. Heldigvis vil de også gerne dele erfaringer og inspiration med os; medlemmerne af teknik og miljøudvalget i Nordfyns kommune har allerede fået materiale fra projekt Zero. Vi skal sammen finde løsninger som borger, erhverv og kommune. Det kræver at Nordfyns kommune påtager sig lederskabet. Nordfyn skal også leve op til aftalen om reduktion af klimabelastning.

Der kræves reduktion af klimabelastning på 70 procent frem mod 2030 også på Nordfyn, og at vi beskytter vores drikkevand.

Mød op forud for kommunalbestyrelsesmødet torsdag d. 27. juni klokken 17.30 foran rådhuset i Bogense og lad os sammen på tværs af politiske holdninger inspirere og sende et signal til vores politikere. Vi har lavet en facebook gruppe: Project Zero til Nordfyn - Klimaomstilling nu

Tilslut dig gruppen: Sammen kan vi meget.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
GOG

Følg med live: GOG mod Sønderjyske

Leder For abonnenter

Ole Maare-sagen: Skandaløs optræden af advokat

Fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat blev ikke stiftet for at yde bistand til advokatfirmaer, der er på randen af konkurs. Tværtimod: Fonden blev grundlagt for at støtte forskning, blinde, handicappede og kronisk syge. Derfor er det skandaløst, at fondens midler ikke er blevet anvendt til de nævnte formål, men i stedet i overvejende grad er blevet anvendt til at betale regninger til det nu krakkede advokatfirma Maare Advokatanpartsselskab, som den kendte advokat Ole Maare stod bag. Der er tillige stærkt kritisabelt, at der er foretaget et antal ulovlige dispositioner i fonden, sådan som fondens revisor har påpeget, og sådan som avisen har beskrevet det de seneste dage. Disse forhold er nu - helt berettiget - ved at blive undersøgt af Erhvervsstyrelsen. Det er i skrivende stund uklart, hvornår Erhvervsstyrelsens juridiske gennemgang af sagen er afsluttet, men man kan allerede nu med sindsro konstatere, at Maare Advokatanpartsselskab har optrådt amoralsk i sagen. For en fondsformand skal ikke bruge en fonds pengetank som malkeko, og en fondsformand bør ikke både bestyre en fond og samtidig modtage store millionbeløb for at administrere fonden, sådan som Ole Maare har gjort i den konkrete sag. Det er imidlertid en realitet, at Ole Maare i sin egenskab af advokat med den ene hånd har udskrevet dyre advokatregninger til fonden og i sin egenskab af fondsformand med den anden hånd godkendt de samme regninger i fondsbestyrelsen - i øvrigt sammen med en af sine egne ansatte, som var blevet indsat i fondens bestyrelse. Det er helt utilstedeligt. Og skandaløst. Og forbløffende skamløst. Ole Maare har igennem et langt advokatliv været i berøring med masser af mennesker i Odense og omegn. Nu har han med denne sag helt egenhændigt sværtet sit eget navn til. Derfor er sagen skidt for Ole Maare, for fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat - og ikke mindst for alle de mennesker, som fondens millioner kunne være kommet til gavn.

Odense For abonnenter

Veteranhjem vidste intet om ulovligt tilskud fra fond: - Det er en møgærgerlig situation

Annonce