Annonce
forside

Debat: Kære frivillige - Tak for sidst

Hanne Klit (S). Foto: Michael Bager

Læserbrev: Gennem Frivillighusets praktik for politikere har jeg haft den store glæde at møde nogle af de mange frivillige foreninger, som har deres gang i Frivillighuset og hver dag gør en forskel for mange mennesker. Frivillighuset danner rammen om vigtig netværksdannelse og brobygning mellem kommunen og foreningerne.

Jeg møder frivillige foreninger ved dialogmøder jævnligt og værdsætter deres indsats højt. De er en vigtig del af vores velfærdssamfund, hvor de gør en forskel, der højner livskvaliteten for mange.

Det er sjældent, at der er tid til at dykke ned i den enkelte forening og få indsigt i deres arbejde og bestræbelser på at hjælpe andre til et bedre liv og en højere livskvalitet. Derfor er politikerpraktikken et rigtig godt tiltag.

Denne dag har jeg ønsket at komme i praktik ved foreninger, som man ikke hører så meget om i hverdagen og det har været en god og givende oplevelse.

Jeg har fået mere viden om det vigtige arbejde, de hver især gør i for eksempel Netværket for Selvmordstruede, Gældsrådgivningen, Hjerneskadeforeningen og Alkorådet.

Jeg har blandt andet været med ved en tillidsfuld og åben samtale om, hvor svært livet er som alkoholiker. En åbenhed og tillid, som rørte mig dybt.

Jeg har fået indblik i, hvor meget hver enkelt frivillig overkommer. De frivillige har hver især kontakt til mange - helt op til 30 hver især - med behov for hjælp. De bruger deres fritid og deres kompetencer til gavn for de sårbare mennesker, som har haft en nedgang i livet og har brug for hjælp og støtte til at komme på sporet igen. Det er særdeles værdifuldt for de mennesker, de hjælper, men det er også værdifuldt for samfundet, og det kan vi ikke værdsætte nok.

Tak for denne gang. Jeg håber arrangementet bliver gentaget næste år, så jeg kan få indsigt i flere frivillige foreningers arbejde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Inden ny lov er færdig: V og K i Odense vil aktivere indvandrere på fuld tid

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];