Annonce
Sydfyn

Debat: Jeg ville jeg være bange for at blive beboer på et plejecenter

Den 28. juni stod Per og Susanne Sørensen frem i Fyns Amts Avis og fortalte, hvordan de har været utilfredse med den behandling, Pers far har fået på demensplejehjemmet, Bryghuset, i Svendborg. Der er kommet flere reaktioner og læserbreve på bagkant af historien. Her tilslutter Jonna Bjørkmann sig familien. Foto: Katrine Becher Damkjær
Annonce

"Tanker” ved Henny Mathiesen indlæg den 3. juli 2020.

Det virker grænseløst tankevækkende, når man ser artikler i Fyns Amts Avis om det, der sker på plejecentre i corona-tid.

Selvfølgelig skulle der passes på de ældre i pandemi-tider.


Kunne det med lidt fleksibilitet eventuelt have ladet sig gøre at iføre familien beskyttelse?

Jonna Bjørkmann


Ja, men tilsyneladende er det så at glemme hensynet til de pårørende, når der sker drastiske ændringer i beboernes tilstand, uden at orientere de nærmeste i syv uger. Viser det omsorg for de pågældende beboers familie? Hvad med ”rettidig omhu” for alle? Her tænker jeg på familien på Thurø?

Kunne det med lidt fleksibilitet eventuelt have ladet sig gøre at iføre familien beskyttelse, beklædning, mundbind og sprittes af for at besøge deres døende far?

Man overskrider ikke tavshedspligt ved at holde nærmeste familie underrettet om tilstanden. Det kaldes for omsorg for pårørende, og personalet behøver ikke at stå som ”jeg alene vide”.

Det virker skrækindjagende at skulle man blive så dårlig, ville jeg være bange for at blive beboer på et plejecenter. Så jeg tilslutter mig hel, at støtte familien.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart

Havde ingen symptomer på første skoledag: Elev på Brenderup-skole er testet positiv for corona

Middelfart For abonnenter

Lovændring kan bane vejen for boliger i Gamborg: Der skal være noget til både børnefamilier, sølvbryllup-segmentet og de ældre

Kerteminde For abonnenter

Ekskæresten dræbte hendes bror: Line forsøgte i flere uger at få hjælp til at slippe fri fra voldelig kæreste

Annonce