Annonce
Nordfyn

Debat: Jeg fører ikke valgkamp på borgernes bekostning

Annonce

Lokaldebat: Torsdag aften skulle vi i Nordfyns Kommunalbestyrelse træffe tunge beslutninger om at skære ned på en lang række områder i Nordfyns Kommunes budget. Fredag står der så i avisen, at jeg ikke benytter lejligheden til at føre intern valgkamp ved at skabe kant til borgmesteren.

Nej! Selvfølgelig fører jeg ikke valgkamp for mig selv ved at gøre noget, som går ud over borgerne på Nordfyn. Så vigtigt er det altså ikke for mig at blive spidskandidat for Socialdemokraterne, at jeg vil løbe fra mit ansvar som valgt medlem af den nordfynske kommunalbestyrelse.

Men redaktør Henrik Larsen stikker faktisk blyanten lige ned i en af årsagerne til, at vi Socialdemokrater fremstår som værende lidt vattede. Det er nemlig sådan, at i vores nuværende situation, så har vores side større indflydelse end i mange år.

Venstre har med 13 ud af 25 mandater reelt eneretten på alle beslutninger, og borgmesteren ved udmærket, at det vil se grimt ud, hvis han bare trækker af på beslutningerne. Og netop derfor strækker han sig virkelig langt for at få os alle med. Lig med, at vi får rigtig meget igennem som "betaling" for ikke at stå udenfor diverse aftaler.

Og det er da et kæmpe dilemma. På den ene side, vil jeg gerne markere mig ved at være uenig, på den anden side er jeg valgt til at gøre det absolut bedst mulige for borgerne i Nordfyns Kommune.

Hvis vi Socialdemokrater virkelig skulle markere os, så skulle det begynde lige efter det valg, hvor et andet parti vinder borgmesterposten. Så skulle vi ikke gå med i konstitueringen.

Så kunne vi med rette stå på sidelinjen og råbe i fire år og dermed skabe fokus på os selv. Men vi ville ikke have nogen reel indflydelse i de fire år.

Det samme gælder kommunens budgetter. Hvis vi skal markere os ved at brokke os voldsomt over det, der sker som følge af budgetlægningen, så skal vi ikke være med i budgettet. Og vi er med i budgettet, i år som i de sidste mange år.

Vi er med, fordi vi fik nogle gode ting med. Vi fik fjernet nogle besparelser, som ville have gået hårdt ud over borgerne, skolerne, plejecentrene - og det vælger vi så at gøre, fordi vi hellere vil gøre det bedst mulige for borgerne, end vi vil markere os selv. Det er kedeligt, men det er det bedste for borgerne.

Og ja, det er uden kant. Jeg arbejder på det!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce