Annonce
Debat

Debat: Ja tak til mere kontrol med e-handel

Handel: Regeringen vil med en ny lov om produkter og markedsføring gøre det mere sikkert at handle på nettet. Det skal blandt andet være lettere for myndighederne at foretage kontroller og straffe butikker, der sælger ulovlige produkter, og straffen skal være hårdere.

Som ehandler hilser jeg initiativet, som erhvervsminister Simon Kollerup præsenterede forleden, meget velkomment. I takt med at flere og flere danskere handler i netbutikker, ikke mindst i udenlandske, er det nødvendigt med øget fokus på produktsikkerhed.

Vi kan med få klik bestille alt fra medicin til legetøj og personlige værnemidler, og i mange tilfælde er det svært at gennemskue både produktsikkerheden og hvor i verden, produkterne kommer fra. Desværre har der været en række uheldige eksempler med farligt legetøj, ulovligt fyrværkeri og kosttilskud, der viser sig at indeholde stærk medicin - brådne kar, der truer forbrugernes sikkerhed og som er til skade for en voksende branche med mange troværdige aktører.

Vi har en fælles interesse i, at det er både er let og sikkert at handle på nettet.Jeg er overbevist om, at en skærpet lovgivning på området ikke alene vil være til gavn for danske forbrugere, men også for de mange danske netbutikker, der arbejder seriøst. En god handel er kun en god handel, hvis produktet er i orden.

Annonce
Tommy Søndergaard
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Mit Sverige in memorian

Min barndoms Sverige var også min mors og min farfars Sverige. Det var familiebesøg i min mors moster Adeles røde hus i skoven i Halland. Stedet, der stadig emmede af sommerferie paradis for min mor og hendes broder, Roland, i en svunden tid. Familien passede gården som generationer havde gjort det før dem. Adele og hendes broder, Henning, sled og slæbte med at passe besætningen og dyrke den stenede jord. Familiens blod og jord gik i et. Adele og Henning Nilsson døde mætte af dage, ikke fattige, heller ikke rige. Gravstenene på kirkegården i Hishult minder om, at de udgjorde grundstammen af etniske svenskere. Hårdt arbejde havde de, men til gengæld ærligt arbejde fra en tid med et fornuftspræget Sverige, hvor rettigheder og pligter fulgtes ad. Min farfars mor ankom til København fra Blekinge omkring forrige århundredeskifte lige som 100.000 andre etniske svenskere. Som et broderfolk gled de ind i en dansk hverdag på alle niveauer af samfundet. Kun de mange svenske slægtsnavne minder om fortiden. Min oldemor stod på et tidspunkt alene med farfar. Oldemor klarede skærene, og min farfar fandt sin mors fødested i Mørrum, før han gik bort. Ringen blev sluttet. Min længsel mod Sverige er en stærk, ubetinget kærlighed. Det er svenske traditioner, det er Abba, trubadouren Cornelis Wreeswijk, pianisten Jan Johansson, og gensynsglæde med familien i Helsingborg og Skanør. Det er en togtur med Indlandsbanen til Lapland for 40 år siden. Båndene holder trods de mange år, som er gået. Minderne er mange. Jeg sætter en ære i at tale svensk med min familie. Det er velkendt, at Sverige som humanistisk stormagt er ved at blive ført ud over afgrunden. Klinisk renset for fordomme går der en lige linje fra internationalisten og marxisten, Palmes, Rigsdags forslag i 1975 om at gøre Sverige multikulturelt til dagens verdensrekord i antallet af bombesprængninger og voldtægter. Den grænseløse tolerance over for indvandring udvikler sig til en forbrydelse, når det man tolererer er ondskab. Når politikere ved eller bør vide, at indvandring fra 3. verdenslande forøger faren for personfarlig kriminalitet, så mister de deres legitimitet ved ikke at sige fra. I Sverige har den politiske mangfoldigheds utopi udviklet sig til befolkningens modsvarende trøstesløs dystopi i bedste Blade Runner stil med endeløse kampe mellem bevæbnet politi og velorganiserede indvandrerbander. En officiel statsbegravelse kunne være en passende måde, at ære det Sverige politikerne og et flertal af svenskerne selv har lagt i graven; Midnatssolens, de dybe skoves, Pipi Langstrømpes og Emil fra Lönnebergs underfundige Sverige, men også den moderne velfærdsstat funderet på fred fremgang og sikkerhed. Hvil i fred, du blågule, du vil blive savnet, så længe der er nogen, der kan huske dig, du fria, du fjällhōga nord.

Middelfart

Se hele programmet: Navne til Rock Under Broen 2020 afsløret - med populær popduo som genganger

Annonce