Annonce
Kerteminde

Debat: Ingen værdighed i Kerteminde kommune

Læserbrev: I byrådets spørgetime i marts spurgte vi til, hvordan det stod til med implementeringen af Værdighedspolitikken, som blev vedtaget af byrådet i 2017. Borgmester eller formand for Ældre-, Handicap- og Psykiatriudvalget kunne ikke give en status, og det kan de højst sandsynligt heller ikke i dag. For værdighed er ikke foreneligt med det, vores folkevalgte byder kommunens mest udsatte borgere.

Urimelige besparelser vælter ind over handicap- og psykiatriområdet disse dage. Sparekataloger som embedsværket udfærdiger på deres skriveborde med teoretiske beregninger, der viser her nu besparelser i tusindvis af kroner.

Men faglighed og værdighed er fuldstændig fraværende. ”Kommunen er ikke forpligtet til…” virker som kommunens mantra. Og nej kommunen er ikke forpligtet til at have bustransport for de svageste og nej kommunen er ikke forpligtet til at tilbyde nylavet mad, og nej kommunen er ikke forpligtet til at arrangere ferieture for disse borgere. Ja, kommunen er berettiget til at hæve prisen til det maksimale for kost, og ja kommunen må ifølge loven indføre brugerbetaling på aktiviteter i aktivitetstilbuddene. Men er det værdigt?

I stærk kontrast til sparekataloget står Kerteminde kommunes handicappolitik 2019-2023. Det er noget af et paradoks, at disse to punkter er at finde på samme dagsorden i udvalgsarbejdet. Hvis sparekataloget vedtages af byrådet, skal målsætninger i kommunens handicappolitik ændres således, at udvikling og respekt erstattes med afvikling og disrespekt for udviklingshæmmede borgere.

Annonce
Arkivfoto: Helle Kryger
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Nordre Havnekaj var vurderet til op mod 51 millioner kroner: Kommunen fik ni millioner kroner

forside

Svensk musikstjerne med bånd til vestjysk familie er død: Roxette-forsanger fik debut i Danmark foran Skjern Bank

Annonce