Annonce
Debat

Debat: Ingen kold stemning i landbruget

Annonce

Jens Bertelsen har her på siderne begået en analyse af årets delegeretmøde i Landbrug & Fødevarer. Han mener, tonen mellem landbruget og regeringen er iskold, og jeg undrer mig over, hvilket møde han har været til.

Tre ministre var på podiet som talere ved vores delegeretmøde, og såvel regeringen som vi i landbruget gav klart udtryk for vores synspunkter. For selvfølgelig er der uenigheder - det kan ikke komme bag på nogen. Men fra begge sider oplevede jeg, og langt de fleste andre i salen, fremstrakte hænder og meget udtalte ønsker om tæt dialog og samarbejde i fremtiden.

Min beretning handlede i høj grad om det ansvar, vi i landbruget gerne vil påtage os i fremtidens kamp for et bedre klima, og statsministeren brugte mange kræfter på at række hånden frem til samarbejde og fælles løsninger.

Og et tæt og åbenhjertigt samarbejde forudsætter også, at man kan udveksle synspunkter. Og der skal ikke være nogen tvivl om, at vi i landbruget er meget utilfredse med fremrykningen af den målrettede regulering. Det kommer til at koste mange millioner for landbruget, og det er efter vores opfattelse hvert fair eller nødvendigt. Det synspunkt står jeg naturligvis fast på og vil fremføre igen.

Men man skal kunne diskutere og være klar i mælet om sine synspunkter, når man samarbejde. Og jeg er sikker på, at uanset udfaldet af de videre diskussioner, så har vores argumenter gjort indtryk på regeringen, også i forhold til fremtidige spørgsmål. Mette Frederiksen og Socialdemokratiet har lovet et bredt samarbejde om landbrugspolitikken, og dét er helt afgørende. Stemningen vil først dale, hvis dette vigtige politikområde bliver gjort til kastebold i en blokpolitisk kamp. Derfor vil vi også til stadighed minde om dette løfte og vi vil holde regeringen op herpå.

I min beretning sagde jeg, at vi skal sikre, at dem der ikke vil dialog får uret, og statsministeren understregede nødvendigheden af et stærkt dansk landbrug. Det er ikke koldt, men derimod et godt udgangspunkt for samarbejde.

Martin Merrild, formand for Landbrug og Fødevarer, går på sin egen mark udenfor Hjerm. Foto: Morten Stricker.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Nu får Vollsmose sin egen læge

Annonce