Annonce
Sydfyn

Debat: Indre lockdown

Forfatteren Josefine Ottesen med et opråb under den nuværende tid med corona. Foto: Robert Wengler
Annonce

Læserbrev: I foråret gik hele Danmark i lockdown. Alt, bortset fra dagligvareforretninger, var lukket. Kulturlivet var aflyst, skoler digitaliseret, og livet gik nærmest i stå. Det var hårdt, men vi gjorde det, og vi fik smitten under kontrol.

Nu er vi ramt af anden bølge af Covid-19. Igen er der blevet skruet på restriktionerne. Forsamlingsforbuddet for sammenkomster er blevet sat ned til ti, vi skal bære mundbind flere steder, og frygten for fremtiden blusser op i stor stil. Det føles som om vores liv er sat på stand-by uden udløbsdato.

Men – hov – de restriktioner, der er i kraft nu, rammer faktisk hverken biografer, teatre, spillesteder eller andre kulturelle tiltag. Der gælder de samme regler som for en uge siden: Op til 500 siddende, der vender samme vej, hvis der ellers er kvadratmeter nok, og at folk spritter af. Det eneste nye er, at publikum og ansatte skal bære mundbind på, når de bevæger sig rundt.

Faktisk har vi netop ikke lock-down denne gang, men det kommer til at virke på den måde, fordi vi er blevet bange – bange for at købe en billet til en koncert, bange for at gå i teatret, bange for at gå ud blandt andre. Vores verden bliver lillebitte, og vores blik på livet bliver skræmt og vigende.

Er det virkelig sådan, vi vil leve? Coronavirus er formodentlig kommet for at blive. Vi er allerede blevet klogere på, hvordan vi behandler folk, der bliver syge, og hvordan virussen smitter. Med almindelig omtanke kan vi sagtens bevæge os rundt og leve vores liv i de fællesskaber, der giver os energi og livsglæde. Og vi skal gøre det!

Vi skal drikke kaffe med venner (hvor mange af os plejer at gå på café med mere end ti personer alligevel?), vi skal gå i teatret og blive bevæget, vi skal rokke på stolen til den fede koncert (ja, man kan faktisk godt danse siddende!), vi skal gå til foredrag og få nye tanker og vinkler på tilværelsen.

For hvis vi ikke gør det, bliver vores univers mindre og mindre, og vi bliver mere og mere frygtsomme. Går vi i Indre Lockdown vinder coronaen for alvor over os. Vi har smitten i samfundet. Det er virkeligheden. Men virussen er kun en lille del af vores liv. Skal den bestemme over det hele?


Hvis vi ikke gør det, bliver vores univers mindre og mindre, og vi bliver mere og mere frygtsomme. Går vi i Indre Lockdown vinder coronaen for alvor over os.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Ulven kommer - med hvad?

Odense

Over 30 forslag: Kendt kok, børneven og hyperaktiv tusindkunstner er blandt forslagene til Årets Fynbo 2020

Middelfart For abonnenter

Middelfart-præst har døbt, konfirmeret, viet og begravet i 25 år: - Jeg kan godt finde på at sidde og græde på kontoret

Annonce