Annonce
forside

Debat: Indfør flere mobilfri zoner

Karen Wengel opfordrer til, at der indføres flere mobilfri zoner. Arkivfoto: Roland Petersen

Læserbrev: Hvor har du ret Laura Grosen Larsen i dine holdninger til smartphones, FAA 17. februar 2019.

Hvis nogen for 20 år siden fortalte mig, at næsten alle i Danmark vil gå rundt med en radiosender på kroppen i 2019, så havde jeg trimlet rundt af grin, og sikkert som mange andre havde sagt disse ord: Det er da utopi at tro, at vi vil være så tåbelige, vi borgere i et frit og demokratisk land som Danmark.

Desværre er det ikke utopi, men sandt. Det gælder ikke kun i Danmark, men i hele verden. Vi tager frivilligt hver eneste dag radiosenderen med os, uanset hvor vi skal hen. Den hedder i dag ikke en radiosender men en mobiltelefon/smartphone.

Vi er alle mere eller mindre afhængige af dette stykke teknologi, og mange trækker nærmest vejret igennem denne dims. Det ville være befriende, hvis der også bliver indført endnu flere mobilfri zoner sideløbende med de røgfri zoner. De røgfri zoner er for at beskytte ikke-rygerne. De mobilfri zoner skal være, for at beskytte os alle mod at isolere os i en verden, hvor vi kun kan kommunikere med hinanden på Facebook, Twitter m.m. og ikke taler sammen i den virkelige verden.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Fyn For abonnenter

Michael lider af paranoid skizofreni: - Min far kommer om natten og vil have mig med i graven

Annonce