Annonce
Debat

Debat: Illoyal optræden, Carl Holst

Debat: Den tidligere venstrepolitiker, Carl Holst, som har været amtsborgmester, regionsrådsformand, folketingsmedlem og sågar endda i en kort periode forsvarsminister, og nu er meget forhenværende, har påtaget sig rollen som irettesætter af det parti Venstre, som har givet ham så mange spændende opgaver.

I en klumme i avisen Danmark 15. august hævder han, at “hylderne i Venstres ideologiske forrådskammer er blevet lidt tomme”. Jeg noterer mig, at Carl Holst slutter sig til den kreds af tidligere venstremænd og – kvinder, der har sat sig for at genere deres “tidligere” parti mest muligt. Jeg hørte tilfældigvis Carl Holst i en radioudsendelse, hvor man også indkalder ham til at give sin mening til kende, at han kom ind på begrebet “loyalitet”.

Han gav udtryk for, at der nok var “nogen”, der opfattede hans bog lige op til folketingsvalget, som udtryk for illoyalitet. Jeg kan bekræfte, Carl Holst, at jeg anser din optræden over for Venstre som illoyalitet, og det eneste, der beroliger mig, er, at jeg aldrig har stemt på Carl Holst hverken ved regionsrådsvalg, eller ved valget til Folketinget, men jeg har stemt på Venstres andre kandidater hver gang.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Lige nu: Motorvej spærret i retning mod Fyn

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1945: Fyens Stiftstidende bombesprængt

1995 Stadig flere berusede cyklister kommer til skade ved eneulykker om natten og i weekenderne. Læge Lars Binderup Larsen fra Ulykkes Analyse Gruppen ved Odense Universitetshospital oplyser, at cyklisterne især får skader på tænder og ansigt, da de på grund af deres påvirkede tilstand ofte ikke er i stand til at værge for sig med hænderne. Flere af kvæstelserne er så dybe, at de efterlader skræmmende ar. I Ugeskrift for Læger offentliggør Ulykkes Analyse Gruppen chokerende tal på tilskadekomne cyklister, der er påvirket af spiritus. 18 procent af de behandlede på skadestuen angav selv, at de var påvirkede. Det er især mandlige cyklister mellem 26 og 29 år, der kommer til skade i på cykel ved solouheld. 1970 Den fynske byggematador Jens P. Koch fik i aftes startet sit nye parti, Folkekapitalistisk Parti, ved et møde på Industripalæet i Odense. Det har foreløbig et kommunalpolitisk sigte, idet man vil opstille en kandidatliste til byrådsvalget. Det er sandsynligt, at det bliver med Jens P. Koch som spidskandidat. Det nye parti fik en bevæget start. Man måtte hurtigt opgive at holde mødet i Industripalæets festsal, og i stedet indbyde dem, der meldte sig ind i partiet, til en stiftende generalforsamling med gratis kaffebord i den mindre sal. Her kom bølgerne også til at gå højt. Man fik dog valgt et forretningsudvalg, som allerede i eftermiddag mødes privat hos Jens P. Koch for at udforme et partiprogram. 1945 I nat vækkedes hele Odense af en række meget kraftige eksplosioner. Den første hørtes ved 01-tiden, og i det følgende kvarter fulgte ca. 15 eksplosioner. Der er anrettet meget store ødelæggelser i byens tre hovedgader: Nørregade, Vestergade og Kongensgade. På Fisketorvet blev Fyns Tidendes bygning ud mod Nørregade ødelagt ved tre eksplosioner. Det lykkedes portvagten at få kaldt trykkeripersonalet ud af den brændende bygning. I Vestergade har en bombe ødelagt Fyens Stiftstidendes redaktion og ekspedition. Desuden gik det ud over nr. 48, hvor forsikringsselskabet Hånd i Hånd har til huse, og der er ligeledes sket store skader på St. Knuds ejendom på hjørnet af Vestergade og Mageløs.

Odense For abonnenter

Testkørsler på vej: På én strækning især vil der snart køre letbanetog

Faaborg-Midtfyn

Gymnasielærer anholdt i London efter at have lænket sig til olietønde: Nu vil han arrangere klimadag

Annonce