Annonce
Faaborg-Midtfyn

Debat: Ikke realistisk at tømme kommunekassen til de ældre

Annonce

Lokaldebat: For nylig udtalte Jack Odgaard sig til avisen på vegne af Dansk Folkeparti. Han mente, at vi skal tømme kommunekassen og bruge pengene på de ældre. Når vi så ikke har flere penge, skal vi bede staten om hjælp ligesom så mange andre kommuner har gjort, siger Jack. Det kunne være interessant at vide, hvilke kommuner staten har hjulpet, efter at de har opført sig økonomisk uansvarligt.

Jeg sidder i to udvalg sammen med Jack Odgaard, og jeg kan forsikre, at han har et stort hjerte. Han ønsker at hjælpe alt og alle. Ganske sympatisk, men desværre kniber det af og til med realismen vedrørende finansiering.

Under valgkampen hørte jeg ofte DF udtale sig om kommunens meget store kassebeholdning og i tillid til, at det var rigtigt, foreslog jeg at bruge de overskydende midler til at afdrage på gælden, så vi kan opnå en årlig rentebesparelse. Jeg modtog fra administrationen et uddybende svar, som konkluderede, at langt hovedparten af midlerne er øremærket til signaturprojekter og andet, så i den virkelige verden er der ikke meget at gøre godt med, hvis løfter og forpligtelser skal indfries. Mig bekendt er det svar sendt til alle medlemmer af kommunalbestyrelsen.

Hvis Jack og DF får deres vilje, varer det kun kort, inden vi får at se, om staten virkelig agerer, som Jack Odgaard forudser.

Også jeg vil meget gerne anvende flere penge på de ældre. Det har de fortjent. Men det skal altså være på et realistisk og ansvarligt grundlag.

Annonce
Fyn For abonnenter

Det værste halve år i mit liv: Lilleholt sendt til tælling af corona, historisk krise i Venstre og et kølnet venskab med Løkke

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Årets Fynske Sportsnavn: - Det er et kæmpe skulderklap - jeg er stolt, og jeg er beæret

Danmark For abonnenter

Lars Krarup i sit sidste interview om Venstre: Støjberg og Ellemann har skuffet

Kerteminde For abonnenter

Borgmester foreslår letbane-etape til Lindø: Vil gerne drøfte Radikales letbane-drømme

Annonce