Annonce
forside

Debat: Ikke en OK frokost, når dronningen kommer på besøg

Jesper Kiel (EL) forstår ikke borgmester Bo Hansen (S) og opfordrer Stella Maris til at tegne en overenskomst. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær

Læserbrev: Hvis man vil drikke en kop kaffe eller ud at spise god mad i Svendborg, er der desværre lidt langt imellem steder med overenskomst. Men hvis man skal arrangere en officiel frokost med dronningen for 80 personer, så er der flere gode muligheder, da de fleste store hoteller har en aftale med 3F.

Derfor forstår jeg ikke, hvorfor Svendborg Kommune valgte et af de hoteller, som ikke har overenskomst. Der er helt åbenlyst en kæmpe reklameværdi i at skulle stå for kommunens officielle frokost med dronningen, ellers havde Stella Maris næppe givet et tilbud på 180 kroner pr. kuvert inklusiv drikkevarer, når deres frokostmenu normalt koster 325 kroner eksklusiv drikkevarer.

Det er også uforståeligt, at den socialdemokratiske borgmester, Bo Hansen, tager Stella Maris i forsvar med ordene "... de ville ikke få lov at uddanne alle de mennesker, som de uddanner, hvis de ikke havde ordnede forhold". Sandheden er, at når en restaurant tager elever, så er det alene eleverne, som er omfattet af et lovfæstet krav om overenskomstmæssige forhold. Det er ingen garanti for restaurantens øvrige ansatte.

Det sidste, som er svært at forstå i denne sag, er, når Stella Maris bedyrer, at de lever fuldt op til overenskomsten. Hvis det er rigtigt, så er der jo ikke noget nemmere end at ringe til 3F, så det hurtigt kan komme på plads. Derfor skal min opfordring til Stella Maris også være at få tegnet en overenskomst inden 6. september, da det er den eneste garanti for ordnede forhold.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce