Annonce
forside

Debat: Ikke en OK frokost, når dronningen kommer på besøg

Jesper Kiel (EL) forstår ikke borgmester Bo Hansen (S) og opfordrer Stella Maris til at tegne en overenskomst. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær

Læserbrev: Hvis man vil drikke en kop kaffe eller ud at spise god mad i Svendborg, er der desværre lidt langt imellem steder med overenskomst. Men hvis man skal arrangere en officiel frokost med dronningen for 80 personer, så er der flere gode muligheder, da de fleste store hoteller har en aftale med 3F.

Derfor forstår jeg ikke, hvorfor Svendborg Kommune valgte et af de hoteller, som ikke har overenskomst. Der er helt åbenlyst en kæmpe reklameværdi i at skulle stå for kommunens officielle frokost med dronningen, ellers havde Stella Maris næppe givet et tilbud på 180 kroner pr. kuvert inklusiv drikkevarer, når deres frokostmenu normalt koster 325 kroner eksklusiv drikkevarer.

Det er også uforståeligt, at den socialdemokratiske borgmester, Bo Hansen, tager Stella Maris i forsvar med ordene "... de ville ikke få lov at uddanne alle de mennesker, som de uddanner, hvis de ikke havde ordnede forhold". Sandheden er, at når en restaurant tager elever, så er det alene eleverne, som er omfattet af et lovfæstet krav om overenskomstmæssige forhold. Det er ingen garanti for restaurantens øvrige ansatte.

Det sidste, som er svært at forstå i denne sag, er, når Stella Maris bedyrer, at de lever fuldt op til overenskomsten. Hvis det er rigtigt, så er der jo ikke noget nemmere end at ringe til 3F, så det hurtigt kan komme på plads. Derfor skal min opfordring til Stella Maris også være at få tegnet en overenskomst inden 6. september, da det er den eneste garanti for ordnede forhold.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

En søndag med fitness i Korup

Klumme

Du tager fejl, Mette

Statsminister Mette Frederiksen talte i sin nytårstale for flere tvangsanbringelser af børn. Jeg er lodret uenig: Vi skal have som mål at tvangsanbringe så få børn udenfor hjemmet som muligt. Vores ambition som samfund må være at skabe gode rammer om børnene og familierne, så tvangsanbringelser bliver absolut sidste udvej. Vi har i dag to voldsomme problemer: at de allersvageste familier ikke bliver hjulpet godt nok, tidligt nok, og at det system vi anbringer børn i, ikke virker. Løsningen må for det første være at hjælpe familierne bedre, og for det andet at reparere anbringelsessystemet, så det også virker bedre. I dag går det alt for ofte galt for de anbragte børn. Halvdelen af alle unge hjemløse er tidligere anbragte. Meget få af de anbragte børn får en uddannelse. En skræmmende høj procentdel af de tidligere anbragte forsøger selvmord. Og rigtig mange anbragte børn får selv børn, der bliver anbragt. Lad os derfor fokusere på, hvordan vi undgår at anbringe børn! Man kan for eksempel støtte nybagte forældre, så de nye familier får en bedre start på livet sammen. Helt fra fødslen kan der tilknyttes socialt personale til de svageste familier, og de kan også få tid i særlige barselshuse, så en ny familie først kommer hjem, når de er parate til det. Vi skal også – under alle omstændigheder – styrke normeringen i vuggestuer og børnehaver, og have flere lærere i folkeskolen. For det er i de gode institutioner at vi dels skal opdage tidligt, når børnene ikke har det godt, og dels er i stand til at hjælpe de børn ekstra meget, der ikke har den store støtte derhjemmefra. I de tilfælde hvor det alligevel går galt, og et barn fjernes fra familien, skal vi sætte langt mere kvalificeret ind, end vi gør i dag. For eksempel med bedre plejefamilier. For eksempel med ordentlige vilkår for anbragte børn der fylder 18 år. Og absolut også med frivillige tilknyttet de anbragte børn, så de anbragte børn også har venner og mentorer, der ikke repræsenterer myndighederne. Vi vil fra radikal side gerne være med til at drøfte hvordan vi forebygger anbringelser, og hvordan vi forbedrer anbringelser. Men begge dele skal være på plads, før vi går ind i en diskussion om flere anbringelser.

Odense

Norske salmer på folkemelodier

Odense

Et skud tysk testosteron: For første gang i otte år har Odense Zoo atter en søløve-han

112

Mand vendte bil med anhænger på motorvejen

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];