Annonce
Debat

Debat: Ih, hvor er det kommunalt. Kom nu til fornuft med en lokumsaftale på Torvet

- Hvorfor skal det så være så svært og bureaukratisk firkantet, at restaurant Dybendal ikke kan få lidt kommunal hjælp til at opstille en toiletvogn, spørger Erik Jørgensen (SF). Arkivfoto: Finn Eriksen

Debat: Langelandsfestival er coronalukket, der bliver ingen havefest på Rue Mark, men der kommer alligevel mange danske coronaturister til øen, og andre initiativrige folk i byen vil gøre en forskel. De vil samle folket - både turister og lokale - til musik på Torvet i Rudkøbing. Forfestivalen lever.

Og de vil undgå utilsigtede urinale lugtgener.

Hvorfor skal det så være så svært og bureaukratisk firkantet, at restaurant Dybendal ikke kan få lidt kommunal hjælp til at opstille en toiletvogn, når de, som de gode ambassadører, de er for byen og Langeland, fastholder traditionen med forfestival med masser af musik og mennesker på Torvet, købstadens midtpunkt, selv om der ikke bliver nogen Langelandsfestival?

Annonce

Jeg forstår det ikke.

Og så lige midt i en coronakrise, der samler danskerne ... På hjemmebane. Vi så det ved EM i Idrætsparken. Hvorfor ikke på Torvet i Rudkøbing?

"Der er ikke afsat midler til opsætning af ekstra toiletvogne i turistsæsonen i år". Sådan lyder svaret fra kommunen. Altså! Det må kommunen kunne gøre bedre, være lidt fleksibel, hvis vi går ind for et gæstfrit Langeland, et godt sted at bo og besøge.


I Svendborg havde de et pisseirriterende problem med tisserier i alle kroge på Frederiksøen, fordi de offentlige toiletter var lukket. Det blev løst på kammeratlig vis.


Dybendal, med to toiletter, investerer mange penge i at skabe sin egen forfestival med liv i byen for såvel turister som lokale.

Vi ved jo fra sidste år, at der i disse coronatider kommer mange indenrigsturister til Langeland, og de vil gerne underholdes på Torvet, hvor en initiativrig restaurant sørger for musik og udskænkning. Og hvad der kommer ind, ja, det skal ud.

Men, men, men, Hvorfor skal kommunal mangel på fleksibilitet, solidaritet og sund fornuft spænde ben for tissepauserne, som der er mange af, når musikken spiller?

I Svendborg havde de et pisseirriterende problem med tisserier i alle kroge på Frederiksøen, fordi de offentlige toiletter var lukket. Det blev løst på kammeratlig vis. Det samme må kunne ske i Rudkøbing.

Jeg hører, at Langeland Kommune på Torvet henviser til de offentlige toiletter i Grønnegården langt væk ned ad gaderne. Jamen, det giver ingen mening, det viser al erfaring fra tidligere.

Og hvordan med åbningstiderne? Lad os nu få en mindelig løsning, og lad mig henvise til, at:Den sorte museumsboks med Langelandsfestivalens 30-års jubilæum kunne få grønt lys til at stå på Torvet, hvorfor skulle det samme ikke kunne ske for en lukket toiletvogn med vacuumskyl?

Og endnu en ting: Markedsføringsaftalen med Langelandsfestival til en lille halv million kroner er suspenderet i år, fordi der ikke bliver nogen Langelandsfestival. Allan K. får ikke en rød kommunal reje. Måske vi kunne investere nogle af de penge til den lokale forfestival og en toiletvogn på Torvet.

Den lokale entreprenør Alf Jensen er, så vidt jeg er orienteret, leveringsdygtig i mobile træk og slip. Vel sagtens til en fleksibel pris. Hvis ikke på Torvet, så har der ved tidligere festivalseancer været opstillet en toiletvogn til både herrer og damer bag sognehuset, det tidligere rådhus, hvor arresten lå i sin tid, og jeg kunne sagtens forestille mig, at menighedsrådet er åben for en samtale, der fremmer forståelsen, i en god sags tjeneste.

Annonce
Kerteminde For abonnenter

Charlotte og Claus sætter alt på et bræt: Har åbnet webshop med miljøvenlige produkter

Danmark

Søndagens coronatal: 644 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Assens

Vanvidsbilist med kæmpepromille anholdt: Politiet beslaglagde bilen

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Thorbjørn fra Vester Aaby har stor succes med ukorrekte børnefilm: - Spørger Matthesen, om jeg vil lave en tre'er, siger jeg ja

Vejr

Luk vinduer og døre: Skybrud og store regnskyl truer i det kommende døgn 

Debat

Avisen mener: Sygeplejerskerne må være tålmodige

Danmark

Søndagens coronatal: 644 nye smittede

Erhverv

Tidlig rapshøst giver travlhed hos biodieselproducent: Erik var første mand med fuldt læs

Kerteminde

Restaurant leder med lys og lygte: - Vi har gjort alt for at finde personale til køkkenet

Danmark

Efter måneder med utrøstelig datter opgav Maja at få hjælp i Danmark: - Det føltes ulovligt at tage til udlandet

Kultur

Jazzens beskedne pianist hyldet: - Jeg kører træt i det, hvis autopiloten er slået til

Fyn For abonnenter

Penge til letbanen sluttede Helvegs vildeste år i politik: Østergaards fald satte lavinen i gang

Kerteminde For abonnenter

Firma hos fynsk gods udvider: - Det er en stærk sommer, selvom alle kirsebærerne døde

Annonce