Annonce
Kerteminde

Debat: Igloerne flyder over

Læserbrev: For tre år siden forsøgte jeg at få Kerteminde Forsyning til at leve op til deres forpligtelse vedr. tømning af de igloer til glas og papir, der er placeret forskellige steder i kommunen, når de var fyldt. Siden dengang har jeg undladt at reagere, trods det er der mange gange har været grund til det. Det er aldrig lykkes for forsyningen at leve op til deres ansvar om tømning i tide.

For en måned siden havde jeg et møde med Michael Høj-Larsen hvor jeg igen gjorde opmærksom på problemerne. Svaret var: Pludselige fyldninger og ingen har klaget.

Den holder desværre ikke. Tag nu den aktuelle situation. De sidste tre uger har det været galt med glasigloerne. Det flyder med glas i meget stort omfang på pladsen ved tidl. Fakta, ved rådhuset og ikke ikke mindst bag Superbrugsen.

Borgerne kan ved selvsyn se problemet. Hver uge kommer der en medarbejder, som tømmer de små grønne affaldsstativer for poser og lign., der er placeret ved igloerne. I den forbindelse fjerner han også det affald som ligger omkring igloerne. Problemet er der bliver hurtigt sat noget nyt, når igloerne ikke bliver tømt. Gåden er, hvorfor han ikke får aktiveret Forsyningen til omgående at få løst problemet.

Det samme gør sig gældende med igloerne til papir, der kan også nemt gå tre uger, inden det bliver løst. Så er det bare poser med papir, der står.

Annonce
Hans Petersen. Arkivfoto
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ole Maare-sagen: Skandaløs optræden af advokat

Fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat blev ikke stiftet for at yde bistand til advokatfirmaer, der er på randen af konkurs. Tværtimod: Fonden blev grundlagt for at støtte forskning, blinde, handicappede og kronisk syge. Derfor er det skandaløst, at fondens midler ikke er blevet anvendt til de nævnte formål, men i stedet i overvejende grad er blevet anvendt til at betale regninger til det nu krakkede advokatfirma Maare Advokatanpartsselskab, som den kendte advokat Ole Maare stod bag. Der er tillige stærkt kritisabelt, at der er foretaget et antal ulovlige dispositioner i fonden, sådan som fondens revisor har påpeget, og sådan som avisen har beskrevet det de seneste dage. Disse forhold er nu - helt berettiget - ved at blive undersøgt af Erhvervsstyrelsen. Det er i skrivende stund uklart, hvornår Erhvervsstyrelsens juridiske gennemgang af sagen er afsluttet, men man kan allerede nu med sindsro konstatere, at Maare Advokatanpartsselskab har optrådt amoralsk i sagen. For en fondsformand skal ikke bruge en fonds pengetank som malkeko, og en fondsformand bør ikke både bestyre en fond og samtidig modtage store millionbeløb for at administrere fonden, sådan som Ole Maare har gjort i den konkrete sag. Det er imidlertid en realitet, at Ole Maare i sin egenskab af advokat med den ene hånd har udskrevet dyre advokatregninger til fonden og i sin egenskab af fondsformand med den anden hånd godkendt de samme regninger i fondsbestyrelsen - i øvrigt sammen med en af sine egne ansatte, som var blevet indsat i fondens bestyrelse. Det er helt utilstedeligt. Og skandaløst. Og forbløffende skamløst. Ole Maare har igennem et langt advokatliv været i berøring med masser af mennesker i Odense og omegn. Nu har han med denne sag helt egenhændigt sværtet sit eget navn til. Derfor er sagen skidt for Ole Maare, for fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat - og ikke mindst for alle de mennesker, som fondens millioner kunne være kommet til gavn.

Annonce