Annonce
Kerteminde

Debat: I kan ikke være det - eller jer selv bekendt

Læserbrev: Kerteminde Kommune har igen, igen politisk besluttet besparelser på 7, 4 millioner kroner på handicap- og psykiatri området - et område som omfatter nogle af kommunens svageste borgere. Blandt andet skal der årligt spares 320.000 kroner ved at nedlægge brugen af intern kørsel med busser på nogle af Kerteminde kommunes støtte- og bosteder.

Alternativet til buskørslen er brug af offentlig kollektiv trafik eller ved individuel visitation til kommunens Flextrafik.

Ok. Så langt så godt, det ser jo meget godt ud på skrift - altså både det, at man opnår en relativ besparelse og ikke mindst, at der så findes transport alternativer.

Problemet opstår så blot, når det skal udmøntes i praksis. En del af disse borgere er helt konkret ikke i stand til at læse og kan heller ikke bruge internettet til at orientere sig, om hvordan og hvornår de kan benytte bussen eller bestille Flextrafik.

Beboerne på de kommunale støttecentre vil være afskåret fra spontant at kunne komme på tur, lave en fælles udflugt, at komme lidt ud af huset og væk fra hverdagen osv. - en voldsom begrænsning i de handicappede beboernes mobilitet, muligheder som vi andre tager helt for givet.

80.000 kroner er endnu en årlig besparelse, som forventes opnået ved at beboere i støttecentre ikke længere kan få tilbudt udflugter med personale, såfremt de har mulighed for at holde ferie og udflugter med pårørende. Konsekvensen er altså, at beboerne fratages retten og muligheden for et socialt liv med deres medbeboere i Støttecenteret.

Kerteminde kommunes politikere må over en kam efterhånden være pinligt berørte over, de konsekvenser disse evindelige besparelser har på de svageste borgere. I kan ikke være det - eller jer selv bekendt.

Det er altså en ommer!

Arkivfoto: Michael Bager
Annonce
Sport For abonnenter

Landsholdets mangeårige massør har haft pacemaker i 27 år: Han tænker ikke på den, men tænker meget på Christian Eriksen

Annonce
Annonce
Annonce
Middelfart

Se videoen: Da kampuret slog 10 sendte barndomsbyen klapsalver af sted til Eriksen

Sport

Genlæs livebloggen: Danmark taber 1-2 efter formidabel præstation  

Annonce