Annonce
Faaborg-Midtfyn

Debat i dag: Enhedslisten vil redde slagteri

Per Clausen, Enhedslisten vil fremægge partiets visioner for redning af slagteriet.

Mød folketingsmedlem Per Clausen på Det gamle bibliotek

Faaborg: Enhedslisten vil her i eftermiddag, onsdag, præsentere sine ideer til at redde slagteriet i Faaborg som arbejdsplads - uden om Danish Crown.

Det sker på et debatmøde i Det gamle Bibliotek, Grønnegade 44, Faaborg.

I panelet sidder folketingsmedlem Per Clausen, Enhedslidsten, sammen med tillidsmand Jimmy Andersen og Paul Fruergaard Sørensen, NNF Lillebælt/Fyn.

I en pressemeddelelse forud for mødet skiver Enhedslisten:

"Der vil være fokus på den nuværende situation, hvad man kan gøre for at redde arbejdspladser, og om der er en fremtid for slagteriet som slagteri.

Formen vil være oplæg for panelet og derefter debat med salen. Mødet tager forskud på de kommunalt arrangerede idémøder.

Enhedslisten vil på mødet præsentere sit forslag til et mere bæredygtigt og grønnere alternativ til den nuværende svineavl.

Baggrunden for situationen er, at Danish Crown 16.. januar offentliggjorde, at slagteriet i Faaborg lukkes senest i 2016.

Lidt under 500 ansatte vil blive berørt af lukningen.

Slagteriet er den største private arbejdsplads i Faaborg Midtfyn Kommune, og en hel eller delvis lukning uden ny arbejdspladser er en udfordring for økonomien.

Forløbet efter annonceringen har været kaotisk og præget af mistillid. Der har blandt arbejderne været utilfredshed over dårlig håndtering fra Danish Crowns side.

Det har ikke været muligt at få offentliggjort de nøjagtige omstændigheder omkring lukningen, ligesom medarbejderne ikke har kunnet få klar besked på, hvornår de kan forventes afskediget.

Danish Crown er idag verdens største svinekødseksportør og havde sidste år et overskud

på over to milliarder kroner.

Hvad: Debatmøde om Faaborg Slagteri - situationen og fremtiden for slagteriet

Hvor: Det Gamle Bibliotek, Grønnegade 44, 5600 Faaborg

Hvornår: Onsdag d. 13. august kl. 15-17

Hvem: Et debatpanel bestående af førevareordfører og MF, Per Clausen (Ø), formand for NNF - Lillebælt/Fyn Paul Fruergaard Sørensen, fællestillidsmand på Faaborg Slagteri, Jimmy Andersen, med flere. Ordstyrer: Lene Junker, Fagligt Landsudvalg (Ø).

Arrangør: Enhedslisten Faaborg-Midtfyn og Fagligt Udvalg

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Energi Fyn interesseret i at købe Fjernvarme Fyn: Borgermøde viste massiv modstand mod fjernvarmesalg

Leder For abonnenter

Sparetid i kommunen: Respekt for aflysning af julefrokost i Ældre- og Handicapforvaltningen

RESPEKT FOR AFLYSNINGEN Julen er som bekendt traditionernes tid, men en arbejdsgiverstøttet firmajulefrokost kan aldrig blive en så fast tradition, at den er ubrydelig. Derfor fortjener beslutningen om at droppe årets julefrokost for de 4500 medarbejdere i Odense Kommunes Ældre- og Handicapforvaltning respekt. Herunder medarbejdernes accept af beslutningen. Forvaltningens direktør Gitte Østergaard og Forvaltningsudvalget traf beslutningen, fordi økonomien er dårlig. Forvaltningen har i år brugt for mange penge, og dette overforbrug skal tjenes ind i 2020. Forvaltningsledelsen agerer altså på samme måde, som en ansvarlig ledelse i en privat virksomhed. I den private sektor er der mere julefryns til medarbejderne i år med store overskud, end i år med røde tal på bundlinjen. Anskuer man Ældre- og Handicapforvaltningen som en helt almindelig arbejdsplads, er beslutningen om at aflyse julefrokosten derfor elementær. Men beslutningen har skabt debat, fordi rådmand for Ældre- og Handicapforvaltningen, Søren Windell (K), er så ærgerlig over aflysningen, at han foreslår en centralisering af kommunens penge til personalepleje. Windells begrundelse er, at alle medarbejdere i en kommune bør have samme beløb til fryns. De enkelte afdelinger kan så selv bestemme, om pengene skal bruges til en julefrokost eller en sommerfest eller noget tredje. Rådmandens forslag er velment, og hans argument om, at god personalepleje er med til at fastholde gode medarbejdere, er bestemt validt. Men det modsatte argument, at lokal medbestemmelse også er personalepleje, er lige så vægtigt. Og her skal man huske, at Odense Kommune ikke blot er en stor arbejdsplads med i alt cirka 13.000 ansatte. Det er også en mangeartet arbejdsplads med vidt forskellige kulturer. Beslutningen om, hvordan man bedst fejrer jul med kollegerne, kan man derfor roligt overlade til de enkelte afdelinger. Det er ikke noget, politikerne behøver at blande sig i, hvad borgmester Peter Rahbæk Juel da også fornuftigvis afviser. Politikerne i Ældre- og Handicapudvalget har i solidaritet - må man gå ud fra - med medarbejderne besluttet også at aflyse deres julefrokost. Det er da en sympatisk beslutning. Men det må være tilladt at tilføje: Alt andet havde også set underligt ud og sendt et blakket signal.

Odense

4500 ansattes julefrokost-tilskud droppes: Tillidsrepræsentant opfordrer medarbejderne til at holde fast i julefrokosten

Annonce