Annonce
Kerteminde

Debat: Hvorfor vil folk ikke betale til en sluse

Annonce

Læserbrev: Klimaforandringerne og det mere ekstreme vejr er heldigvis ved at være anerkendt af den brede befolkning.

Det er også klart for de fleste, at Kerteminde har brug for en sluse. Derfor kan det undre, at så mange parcelhusejere siger nej tak til at få 15.000 kr. i tilskud fra Realdania.

Af de 159 husejere, som har ejendomme op til kote +1,4 m er det f.eks. kun 51, som ønsker en sluse og gerne vil have et tilskud. Mellem kote +1,4 og +1,6 m er det kun 35 ud af 337. Det er svært at forstå.

Der skal kun en til to stormfloder til, før det er billigere at betale til slusen end at betale selvrisiko, og så slipper man for bøvlet og risikoen for en lav værdisætning. Den månedlige betaling til slusen er mindre end det, mange betaler for redningstjenesten til deres bil – hvor er fornuften?

Det er muligt, at Folkeslusen ikke er perfekt, men den er meget bedre end alle de alternativer, som først kommer efter en til to stormfloder. Og det er en demokratisk forening, så det er flertallet, som bestemmer, og du kan være med til at tage beslutninger, der giver en anden retning.

Det er også først, når flertallet på generalforsamlingen har stemt for den endelige løsning, at den bliver gennemført, indtil da er det forhandlinger og undersøgelser.

Tror du virkelig, at der kommer et alternativ, som er bedre, billigere, mere demokratisk og beskytter inden de næste en til to stormfloder?

Hvis du også godt kan se fornuften, så kan du læse mere og lave en tilkendegivelse på www.folkeslusen.dk.

Arkivfoto: Sugi Thiru
Annonce
Annonce
OB

Michelsen efter nederlag: - Det var fortjent

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mad og drikke

Frankrig, vi ses igen

OB

Kampen minut for minut: OB tabte til Randers i den første kamp om Europa League-kvalifikation

Annonce