Annonce
Kerteminde

Debat: Hvorfor vil folk ikke betale til en sluse

Læserbrev: Klimaforandringerne og det mere ekstreme vejr er heldigvis ved at være anerkendt af den brede befolkning.

Det er også klart for de fleste, at Kerteminde har brug for en sluse. Derfor kan det undre, at så mange parcelhusejere siger nej tak til at få 15.000 kr. i tilskud fra Realdania.

Af de 159 husejere, som har ejendomme op til kote +1,4 m er det f.eks. kun 51, som ønsker en sluse og gerne vil have et tilskud. Mellem kote +1,4 og +1,6 m er det kun 35 ud af 337. Det er svært at forstå.

Der skal kun en til to stormfloder til, før det er billigere at betale til slusen end at betale selvrisiko, og så slipper man for bøvlet og risikoen for en lav værdisætning. Den månedlige betaling til slusen er mindre end det, mange betaler for redningstjenesten til deres bil – hvor er fornuften?

Det er muligt, at Folkeslusen ikke er perfekt, men den er meget bedre end alle de alternativer, som først kommer efter en til to stormfloder. Og det er en demokratisk forening, så det er flertallet, som bestemmer, og du kan være med til at tage beslutninger, der giver en anden retning.

Det er også først, når flertallet på generalforsamlingen har stemt for den endelige løsning, at den bliver gennemført, indtil da er det forhandlinger og undersøgelser.

Tror du virkelig, at der kommer et alternativ, som er bedre, billigere, mere demokratisk og beskytter inden de næste en til to stormfloder?

Hvis du også godt kan se fornuften, så kan du læse mere og lave en tilkendegivelse på www.folkeslusen.dk.

Annonce
Arkivfoto: Sugi Thiru
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Kerteminde

Apoteksejer dropper udbringning: - Vi får 5,49 kroner for at levere en æske medicin

Odense

2000 indviede julefestival i Odense

Annonce